Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch uvádí novou verzi programu Partner Plus. Ten potěší všechny tvůrce

25. 1. 2024 | 18:18 Twitch
Twitch zavádí do svého prémiového programu sdílení příjmů novou úroveň, v současnosti známou jako „Partner Plus Program“. Nově bude poskytovat výhodnější rozdělení příjmů s nižšími kvalifikačními požadavky, čímž rozšiřuje přístup k menším tvůrcům. Spuštění nového programu je naplánováno na květen. V červnu naopak dorazí jedna negativní novinka.
Logo platformy
Logo platformy
Zdroj: Twitch.tv

Společnost vlastněná Amazonem v rámci nejnovější porce novinek oznámila, že zruší roční limit 100 tisíc dolarů pro streamery s poměrem výdělků 70/30. V rámci stávajícího programu dostávají streameři 70 procent z prvních 100 tisíc dolarů čistého výnosu z předplatného, což následně klesne na 50 procent. Twitch uznal, že limit „omezuje možnosti výdělku a růstu“ pro streamery a „sloužil jako odrazující prostředek“.

Aktualizace nejen snižuje kvalifikační kritéria pro rozdělení 70/30, ale také zavádí střední úroveň, aby streameři měli jasnou cestu vpřed. Aby se nově kvalifikovali na rozdělení příjmů 60/40, musí si udržet 100 předplatitelských bodů během tří po sobě jdoucích měsíců. Aktualizace také snižuje požadavek pro rozdělení 70/30 z 350 bodů na 300. Čím delší měsíční předplatné, tím více si tvůrce vyslouží bodů.

„Nejde o trvalá čísla. Budeme pokračovat v naší práci, abychom sloužili potřebám komunity,“ sdělil Mike Minton, hlavní monetizační ředitel Twitche. Oznámení však přichází současně s neuspokojivou zprávou. Od 3. června budou předplatná Prime Gaming, která jsou součástí členství Amazon Prime, vyplácena jako pevná sazba podle země předplatitele, nikoli se stejným podílem na výnosech jako běžná měsíční předplatná.

Přestože bude program Plus otevřený pro přidružené subjekty, tak ještě automaticky nezaručí status partnera. „Chtěli jsme objektivní a jasná kritéria pro zpeněžení. Existují určití autoři, kteří nestreamují s takovou konzistentností, ale přesto vybudovali velké komunity. Možná nesplňují podmínky pro členství v programu Partner, ale chtěli jsme zajistit, že podporujeme všechny druhy autorů, ať už chtějí být partnery, nebo ne,“ řekl Milton.

Zdroj: Twitch
Štítky: Twitch
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.