Přejít k hlavnímu obsahu

Rok od vydání se Hogwarts Legacy dočká série aktualizací, slibují vývojáři

27. 1. 2024 | 14:01 Gaming
Studio Avalanche Software, stojící za kouzelnickou parádou Hogwarts Legacy, oficiálně oznámilo nové DLC a řadu nových aktualizací. Na novinky v RPG světě Harryho Pottera se hráči mohou těšit už letos.
Hogwarts Legacy
Hogwarts Legacy
Zdroj: Hogwarts Legacy

Vývojáři z Avalanche Software potvrdili, že titul Hogwarts Legacy bude aktualizován i v průběhu roku 2024. Mezi novinkami, které si studio pro hráče připravilo, byla i zmínka o dříve exkluzivním questu Haunted Hogsmede.

„S blížícím se ročním výročím vydání hry Hogwarts Legacy chceme prozradit, že obsah exkluzivní pro PlayStation bude ještě letos v létě k dispozici i na ostatních platformách, a to spolu s dalšími aktualizacemi a funkcemi hry,“ stojí v oficiálním příspěvku na sociální síti X.

Co přesně budou tyto aktualizace obnášet se teprve uvidí, vzhledem k silným tvrzením ze strany tvůrců se dají očekávat nejen drobné vylepšení hratelnosti a opravy chyb, ale také zbrusu nové herní prvky či DLC.

Dočkáme se Hogwarts Legacy 2?

Od vydání Hogwarts Legacy neuběhl ještě ani rok, přesto už se mluví o jeho pokračování, byť zatím pouze neoficiálně. Fanoušci Harryho Pottera byli vesměs ze hry unešení a nedočkavě se porozhlížejí po druhém dílu. Čeho se fanoušci mohou například dočkat?

Pokud by studio Avalanche Software mělo pro sequel větší rozpočet (podle odhadů odborníků byl budget na výrobu prvního dílu cca 150 milionů dolarů), mohlo by jim to umožnit mnoho věcí, po nichž fanoušci touží a nyní je mohou do hry dostat pouze prostřednictvím módů.

A co byto mohlo být? Větší svět, který by hráči prozkoumávali, více kouzel, možnosti úpravy hráčských postav (vlasy, oblečení, kouzelnické hůlky), nebo jedna z nejvíce zmiňovaných věcí - určitý systém morálky. Je pravda, že ačkoliv má hra hodně co nabídnout, váš mladý kouzelník či čarodějka mohou bez mrknutí oka metat kletby, které se nepromíjí, a mnohá zlá rozhodnutí nemají následky, které by mohla mít.