Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý lolkař uspěl v Clash of the Stars. V eSubě jsem byl úplná sra*ka, šokoval

29. 1. 2024 | 10:30 League of Legends Lifestyle
Alex „Sacrifice“ Zach v roce 2022 ukončil kariéru profesionálního hráče v League of Legends a vrhnul se na dráhu MMA zápasníka. Po první výhře v amatérském zápase má za sebou také úspěšnou premiéru v Clash of the Stars, kde se svým soupeřem předvedli jedny z nejlepších výkonů po sportovní stránce. Zach zanechal po svém triumfu dokonce vzkaz pro mladé hráče.
Alex Zach – jako hráč a jako fighter
Alex Zach – jako hráč a jako fighter
Zdroj: eSuba / Alex Zach (s povolením)

Alex Zach se pod přezdívkou Sacrifice pohyboval po domácí esportové scéně mezi lety 2020 a 2022. Nejvíce proslul v eSubě, se kterou dvakrát ovládl nejvyšší domácí soutěž a podíval se díky tomu do Evropy. Kariéra profesionálního hráče jej už ale nenaplňovala a svoji zálibu v zápasení proměnil v nejaktivnější hobby.

V rámci své cesty se snaží na svých sítích motivovat a ukázat, že všechno je možné, když pro to uděláte maximum. I když je tedy sportovní výkon u něj vždy na prvním místě, rozhodl se pro získání větší pozornosti spojit s Clash of the Stars, na jehož sedmém galavečeru se v sobotu představil. A formu ukázal brilantní.

Jeho souboj s Danem Bayerem sice nepatřil mezi hlavní fighty večera, přesto se oba borci zasloužili o jeden z výkonnostně nejkvalitnějších zápasů. Zach zvítězil ve druhém kole, když na svého soka vlétl plný energie, dokázal ho překvapit a následně uškrtit na zemi. Navázal tím na svůj vítězný debut v amatérském MMA.

Po zápase ovšem zavzpomínal na své časy v eSubě a pro mladé měl jednoznačný vzkaz: „Lolko jsem hrál závodně a vynášelo mi prachy, ale hrál jsem jenom na kompu a nevěděl, co se svým životem. Před třemi lety jsem ještě hrál v eSubě, byl jsem úplná sra*ka, úplný nýmand, ale pokud makáš, tak nemusíš být jen u počítače.“

Už během herní kariéry se Sacrifice netajil tím, že ve volném čase chodí rád cvičit. Především v profesionální sféře esportu je v podstatě nutností starat se o své tělo, fyzické i duševní zdraví. A i když to dle jeho slov tak může vypadat, stále na hraní nezanevřel. „Dám si večer LoLko, nějaké to soloQ,“ popsal po zápase své plány.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.