Přejít k hlavnímu obsahu

Historický moment. Do profesionální ligy nastoupil z většiny ženský tým!

29. 1. 2024 | 13:30 Apex Legends Reportáž
Nejvyšší soutěž EMEA Pro League v Apex Legends má v letošním roce své ženské hvězdy. Ke Kornelii „Sabz“ Zawistowské se do týmu Phoenix Legacy přidala Kyri „Kyri“ Taha, díky čemuž se v elitní profesionální lize poprvé v historii nachází sestava, jejíž jádro tvoří z většiny hráčky.
Kornelia „Sabz“ Zawistowska
Kornelia „Sabz“ Zawistowska
Zdroj: Electronic Arts (Joe Brady)

Pro League je největší dlouhodobou soutěží ve světě Apex Legends. V jednotlivých regionech bojuje široká konkurence o postup na celosvětové finále. Taková událost se v každém roce uskuteční dvakrát a jedná se o největší turnaje mimo světový šampionát. O prestiži Pro League tak není nutné sáhodlouze polemizovat.

Letošní sezóna v regionu EMEA je však ještě o něco speciálnější. Poprvé v historii totiž nastal moment, že se v akci představila více než jedna hráčka. Kornelia „Sabz“ Zawistowska už je mezi evropskou špičkou stálicí, tentokrát si ale z TSM Legacy přizvala kolegyni, spolu se kterou jsou velkou inspirací všech mladých hráček.

Jedná se o Kyri „Kyri“ Tahu, dříve známou jako AshKy, která si v sobotu odbyla premiéru mezi elitou. S týmem Phoenix Legacy se navíc vůbec neztratila a spolu se Sabz si vysloužila spoustu chvály od Apex komunity. Přes náročné zóny se dokázaly udržet v nabitém středu pole a po prvním kole drží 18. pozici.

„Když vidím v chatu podporu našeho týmu, tak se poprvé za celou kariéru cítím doceněná,“ napsala Sabz. „Nemohla bych být vděčnější a šťastnější. Nyní mě čekají ještě větší věci,“ vyjádřila radost Kyri. In-game leader AlphaDraft však uvedl, že je na čase tuto ukončit kapitolu. Hledání ideální sestavy tak bude pokračovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.