Přejít k hlavnímu obsahu

Smutný konec slavné organizace? V TSM zbývá posledních osm zaměstnanců

30. 1. 2024 | 11:30 League of Legends Reportáž
Ještě před několika lety byla organizace TSM v esportu tou vůbec nejhodnotnější. Hlavně na poli League of Legends nebyl nikdo, kdo by americký mančaft neznal, nebo někdy neslyšel pokřik „TSM, TSM, TSM“. Po rozloučení s LCS se ale pomalu schyluje i ke kompletnímu konci TSM. Jak odhalil jeden z odvolaných zaměstnanců, v organizaci pracuje už jen osm lidí na plný úvazek. „Smutný konec takové organizace,“ shodují se fanoušci na sociálních sítích.
Smutný konec slavné organizace. V TSM zbývá posledních osm zaměstnanců
Smutný konec slavné organizace. V TSM zbývá posledních osm zaměstnanců
Zdroj: Riot Games (s povolením)

K pátému výročí ve firmě dostal správce sociálních sítí od TSM netradiční dárek - vyhazov. „Momentálně jsem v šoku a pracuji na tom, abych to zpracoval. Vzhledem k tomu, že tým kolem mě byl propuštěn a já dostal více odpovědnosti a na TSM pracovalo už jen 9 lidí, nečekal jsem, že budu další na řadě,“ komentoval DUNC svůj konec v americké organizaci.

Přístup ke Slacku a emailu byl okamžitě odepřen, takže se jeden z oblíbených pracovníků TSM nemohl ani rozloučit s kolegy. „Po pěti letech bych si přál jen malý dárek na rozloučenou,“ přiznal DUNC, který se ze dne na den ocitl bez práce. Příběh ale má, podle všeho, dobrý konec. Vypadá to, že DUNC bude spolupracovat s aplikací Blitz.

Smutná realita

Horší je aktuální situace v TSM. V ní už zbylo posledních osm zaměstnanců. Slavná značka je v obří krizi, ze které se bude jen těžko dostávat. Po konci v LCS se měla organizace přesunout do jiného velkého regionu. Jenže nic takového se zatím neděje.

Tým má aktuálně pět sekcí - Counter-Strike (kde se v posledních dnech ukazuje Simon „KWERTZZ“ Horák), Dota 2, Fortnite, Apex Legends a SuperSuper Smash Bros. Hráčů je dvakrát víc než zaměstnanců. Vyhlídky nejsou dobré a fanoušci se s organizací pomalu loučí.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).