Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská hráčka je bez organizace. Nejlepší ženský tým světa si hledá nový domov

31. 1. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Přestup
Ani pozice suverénně nejlepšího ženského týmu za poslední dva roky neznamená stoprocentní jistotu střechy nad hlavou, s nadsázkou řeceno. Dominantní tým končí v Nigma Galaxy.
Nigma Galaxy
Nigma Galaxy
Zdroj: ESL (Luc Bouchon)

Od vzniku revolučního ženského ekosystému ESL Impact nepoznal žádný světový turnaj jiné šampionky. Nigma Galaxy v čele s nejlepší hráčkou světa Anou „ANa“ Dumbravou ovládly čtyři dlouhodobé ligy a dvě další soutěže ve Valencii a Katovicích. Jejich éra se nedá nazvat jinak, než jako absolutní dominance.

Všechno ale jednou od končí. Tým si od příchodu slovenské hráčky Kataríny „Kat“ Vaškové držel po celé dva roky totožnou sestavu, ale nyní přichází svěží vítr. „Navenek může být změna v sestavě překvapivá, ale se stejným složením nemůžete vydržet navždy,“ oznámil překvapivě trenér Reinis „hyskeee“ Grīnbergs.

S Nigma Galaxy se loučí Ksenia „vilga“ Kluenkova a její roli in-game leadera převezme Victoria „tory“ Kazieva. „Udělám vše pro to, abychom se udrželi na ženském trůnu a začali soupeřit s mužskými Tier 2/3 týmy,“ řekla ruská kapitánka. Novou pátou hráčkou se na pozici riflerky stala Zainab „zAAz“ Turkie.

Nejde ovšem o jedinou změnu pro budoucnost sestavy. Ta druhá je podstatně důležitější. Celý tým totiž nebude pokračovat pod organizací ze Spojených arabských emirátů. Dá se však očekávat, že zájem o šestinásobné světové šampionky bude velký. Pro řadu esportových klubů může jít o dokonalou akvizici.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.