Přejít k hlavnímu obsahu

Šokující prohra! Cloud9 hra bez snipera nefunguje, IEM Katowice přináší překvapení

1. 2. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Velkolepý turnaj IEM Katowice má za sebou první den, který rovnou přinesl několik nečekaných výsledků a pavouk je nyní skutečně zamotaný. Jako první z předkola postoupili Eternal Fire a Heroic, další dva týmy poznáme dnes. Stejně tak se Polsko rozloučí se čtyřmi celky bez výhry.
Kirill „Boombl4“ Mikhailov
Kirill „Boombl4“ Mikhailov
Zdroj: Cloud9

Největším překvapením prvního dne bylo bezesporu selhání Cloud9. Osmý nejlepší tým světa nestačil na polský celek až z druhé desítky světového žebříčku. Rebels Gaming jasně demonstrovali, že s každým týmem se musí počítat. C9 však mají nad čím přemýšlet, protože jejich výkon byl nesebevědomý a v mnoha momentech bylo vidět, že jim dedikovaný AWP hráč prostě chybí. Jejich pád do Lower Bracketu navíc zamíchal celým pavoukem, protože rázem vznikla jedna napěchovaná a naopak jedna mnohem slabší část.

Rebelové dostali nečekanou možnost se probojovat do hlavní fáze, Eternal Fire byli ale proti. Na cestě za postupem přitom prohráli jen 14 kol za 3 mapy. Druhým postupujícím týmem se stali Heroic, kteří za sebou naopak mají dva veletěžké zápasy. V dánském derby nejtěsnějším možným rozdílem udolali Astralis a po třech mapách si následně vybojovali postup na úkor BIG. Německá organizace předtím porazila ENCE, takže v Lower Bracketu ke střetu dvou světoznámých organizací. Pikantní bude i duel mezi BetBoom a Cloud9.

Nejvíce překvapivým výsledkem druhé poloviny pavouka byl triumf The MongolZ nad brazilskou pěticí FURIA. Tempo přitom diktoval teprve sedmnáctiletý mladík Munkhbold „Senzu“ Azbayar. Na úvod čtvrtečního programu se díky tomu utká se svým vrstevníkem, Danil „donk“ Kryshkovets se svým týmem Spirit deklasoval Apeks jednoznačně 13:0. Druhou dvojici v dnešních bojích o postup utváří GamerLegion a Virtus.pro. Ti si poradili s M80 a Rooster, kteří s Rebels utvářejí papírově nejslabší kout Lower Bracketu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.