Přejít k hlavnímu obsahu

Tipsport Grand Slam v jednom roce? Seriál MČR letos navyšuje počet turnajů

3. 2. 2024 | 08:00 Counter-Strike 2 MČR
Kolotoč milionových bojů o titul mistra České republiky se opět roztáčí. První kompletní sezóna v Counter-Strike 2, která vypukne v Praze a vyvrcholí tradičně v Brně, přinese několik změn.
Tipsport MČR CS 2024
Tipsport MČR CS 2024
Zdroj: PLAYzone

Counter-Strike je velkým tahákem lokálního i světového esportu. Není tedy divu, že za podpory titulárního partnera, sázkové kanceláře Tipsport, bude i v letošním roce vlajkovou lodí seriálu Mistrovství České republiky. Ten je určený nejen profesionálům, ale i široké veřejnosti. Otevřené boje vypuknou již 6. února.

Loňská sezona Tipsport MČR CS a samotné vyvrcholení brněnského grandfinále s sebou přineslo emoce, které jsou na zdejší scéně nevídané. Záběry z dramatické finálové otočky oběhly lokální i světová média a utvrdily důležitou pozici československého CSka na evropské scéně. Na tyto pozitiva budeme chtít tento rok navázat a fanouškům přineseme o jednu zastávku navíc, což otevírá další možnosti i samotným týmům. Zájmu sázkařů, médií a především fanoušků si velmi vážíme a budeme je tak chtít bavit ještě více, než doposud,
řekl Martin Ptáčník, Head of Sponsorship společnosti Tipsport.

Mistrovská sezóna Tipsport MČR CS se bude skládat z pěti velkých pilířů. Fanoušci se s přidáním jedné nové zastávky mohou těšit na ještě více napínavých zápasů, jejichž atmosféra bude laděná do ročních období. Play-off všech čtyř turnajů Tipsport CS proběhne v pražském epicentru dění, Vodafone PLAYzone Areně.

Termíny LAN finále sezónních zastávek
Tipsport CS Winter15. až 17. března
Tipsport CS Spring31. května až 2. června
Tipsport CS Summer2. až 4. srpna
Tipsport CS Fall20. až 22. září

Tipsport MČR CS vygraduje v Brně, kde to všichni dobře známe. Už nyní si do svých kalendářů můžete zapsat termín 7. až 9. listopadu, kdy poznáme nové mistry ČR. Vrchol sezóny bude hostit celý finálový turnaj pro šest nejlepších týmů podle žebříčku. Dva postoupí přímo do semifinále, další kvarteto začne ve čtvrtfinále.

Určitě chci, aby se celé Tipsport MČR v CS dále posouvalo. A nikoli pouze zvětšováním prize poolu. Na druhou stranu je spousta věcí, které fungují velmi dobře a není potřeba je měnit. Kromě drobných úprav systémů, rozšíření počtu herních dnů, úprav MČR bodování a podobných změn, vidím hlavní směr, na který se chceme v letošním roce soustředit v lepších zážitcích pro diváky – jak na streamu, tak pro návštěvníky, kteří se přijedou podívat do Prahy nebo Brna. Více možností, jak MČR sledovat, lepší produkce, více informací, větší komfort a více zážitků. Druhým velkým směrem, který musíme rozvíjet, je rozšíření povědomí o esportu a lákání dalších a dalších diváků do našeho světa. Esport má potenciál, Counter-Strike obzvlášť a je potřeba ho lidem ukázat,
prozradil Pavel Kristián, hlavní organizátor Tipsport MČR CS.

Rozšíření počtu zastávek ovlivní také Tipsport Grand Slam. Bonusovou odměnu ve výši 2 milionů korun si odnese šampion pěti z osmi po sobě jdoucích turnajů, takže pokud bude mít domácí scéna letos svého suveréna, tak si může připsat rekordní odměnu. Blíže k ní mají aktuálně Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport.

Harmonogram první zastávky Tipsport CS Winter
4x otevřená kvalifikace6., 10., 15., 18. února
Uzavřená kvalifikace26. až 29. února
Skupinová fáze4. až 7. března
Offline play-off15. až 17. března

Formát jednotlivých zastávek se meziročně nemění. Čtyři nejlepší týmy obdrží pozvánku do skupinové části, další kvarteto začne svoji cestu v uzavřené kvalifikaci, jen nově budou obě fáze čtyřdenní. Pro všechny ostatní jsou tady otevřené kvalifikace. Přihlaste se do prvního turnaje a začněte psát svůj krásný příběh!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.