Přejít k hlavnímu obsahu

Krok za krokem: Jak se stát králem Tipsport MČR CS. Sezona vypukne 6. února

4. 2. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 MČR
Mistrovská sezóna v Counter-Strike 2 letos vypukne o poznání dříve. Těšit se od února do listopadu můžete na stovky zápasů, nejvíce ponoření do dění můžete být v roli hráčů! Jak na to?
Sampi.Tipsport, mistři roku 2023
Sampi.Tipsport, mistři roku 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Otevřené kvalifikace

Seriál Tipsport MČR CS je proslulý svou otevřeností. Každý hráč Counter-Striku, ať už má ambice nebo dovednosti jakékoliv, může zkusit štěstí a vykročit na mistrovskou cestu ke hvězdám. Přihlášení je naprosto jednoduché, stačí jen s kamarády poskládat pětičlennou partu a vybrat si jednu z letošních kvalifikací.

Otevřených turnajů letos proběhne hned šestnáct. Kdykoliv vám to s týmem nebo partou neklapne, registrovat se příště můžete znovu. Na první zastávce se bude hrát formátem Single Elimination, který ale v průběhu roku ještě může doznat změn. Postupujícího z každé kvalifikace určí BO3 finále v následujícím dni. 

Otevřené kvalifikace na Tipsport CS Winter
DatumCo se odehrává
Úterý 6. února 18:001. otevřená kvalifikace
Sobota 10. února 18:002. otevřená kvalifikace
Čtvrtek 15. února 18:003. otevřená kvalifikace
Neděle 18. února 18:004. otevřená kvalifikace

Uzavřená kvalifikace

Vítěze otevřených turnajů zde doplní čtyři pozvané celky z 5. až 8. místa aktuálního vydání celoroční MČR klasifikace. Výjimkou je jen první zastávka roku, kde do uzavřené kvalifikace zavítají týmy, které na Tipsport MČR CS 2023 vypadly ve skupinách. Formátem uzavřené části jsou čtyřdenní GSL skupiny, pro postup dále je tedy potřeba dvakrát zvítězit. MČR body si však na konto připíšou i týmy, které vypadnou s jednou výhrou.

Main event

Do skupinové fáze hlavní části turnaje už se zapojí absolutní špička. Čtyři postupující celky z uzavřené části totiž doplní čtyři nejlepší týmy podle aktuálního vydání MČR klasifikace, jen u první zastávky půjde o účastníky play-off Tipsport MČR CS 2023. Formát skupin je totožný jako v uzavřené kvalifikaci, tedy dvě GSL skupiny. Nejlepší čtyři týmy se poté ve Vodafone PLAYzone Areně utkají o prize money a největší porci bodů.

Termíny LAN finále sezónních zastávek
Tipsport CS Winter15. až 17. března
Tipsport CS Spring31. května až 2. června
Tipsport CS Summer2. až 4. srpna
Tipsport CS Fall20. až 22. září

Jak postoupit na finále sezony?

Letošní sezóna přinese čtyři zastávky. Na každé si desítka nejlepších týmů odnese podle umístění danou porci MČR bodů, od 100 bodů za bilanci 1-2 v uzavřené kvalifikaci až po 1000 za celkové prvenství. Kromě toho je možné získávat body do žebříčku také za zahraniční turnaje, které portál Liquipedia hodnotí jako A-tier a vyšší. Na základě celoročního bodování poté postoupí nejlepších šest týmů na vyvrcholení ročníku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.