Přejít k hlavnímu obsahu

Polska gurom! Jediného Poláka na cestě do hlavní části IEM Katowice zastavil STYKO

3. 2. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Reportáž
IEM Katowice za sebou mají předkolo, po kterém se s prvním Tier 1 turnajem roku rozloučila osmička týmů. Obsazení hlavní části je tím pádem kompletní a dnes odpoledne může začít.
Ådne „sense“ Fredriksen
Ådne „sense“ Fredriksen
Zdroj: Apeks

Páteční den byl ve znamení posledních čtyř zápasů Play-in části IEM Katowice 2024. Tři z nich musela rozhodnout až třetí mapa, jako jediní si s ledovým klidem zajistili postup do hlavní fáze Rebels. Největší outsideři pokořili M80 a pokračují v domácí pohádkové jízdě. Uspět dokázal také druhý polský tým ENCE, který si postup vybojoval na úkor The MongolZ. Asijský celek nezopakoval překvapení z IEM Cologne 2023.

Po několikaletém půstu bude mít hlavní část polského turnaje hned dva ryze domácí zástupce. Ve skupinové fázi se pak představí neuvěřitelných šestnáct z celkových sedmnácti polských účastníků letošního ročníku. Jako jediný neuspěl Mateusz „mantuu“ Wilczewski, jenž na závěr dne nestačil na Martina „STYKO“ Styka a jeho Apeks. Čtvrtým postupujícím z posledního kola se stali Cloud9 na úkor světové čtverky Virtus.pro.

Harmonogram však na nikoho nečeká a už dnes se dočkáme prvních šesti BO3 duelů skupinové části. Konkurence je prvotřídní, tady už nikdo není vyloženě do počtu. Kromě Rebels a nových sestav ENCE a Heroic se všichni účastníci nachází v nejlepší světové dvacítce. Nebýt vypadnutí Virtus.pro, FURIA a Astralis v Play-in fázi, tak mezi šestnáctkou účastníků najdeme celou nejlepší světovou patnáctku.

Do proslulé Spodek Arény však může postoupit pouze šest nejlepších týmů. V horním pavouku skupiny je potřeba zvítězit minimálně dvakrát, v tom dolním potom třikrát. STYKO začíná proti Complexity.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.