Přejít k hlavnímu obsahu

Vyřazení světové jedničky! Zas*aný bote, vyprovodil NertZ kapitána Vitality

5. 2. 2024 | 17:22 Counter-Strike 2 Reportáž
Takto rychlý konec nikdo nečekal. Vitality po ENCE prohráli také proti Heroic a s IEM Katowice se loučí v nejrychlejším možném čase. Dánové měli problém se zakončováním jednotlivých map, ale v konečném zúčtování to stačilo. Nejlepší hráč i tým světa budou v play-off chybět.
Dani „apEX“ Madesclaire
Dani „apEX“ Madesclaire
Zdroj: ESL Gaming

Team Vitality vyhrál poslední dva turnaje minulého roku, na BLAST Premier Spring Finals postoupil z prvního místa skupiny a vítěznou sérii chtěl prodloužit také na IEM Katowice, jednom z nejprestižnějších turnajů roku. V úvodním duelu proti ENCE ale přišlo selhání. Domácí celek byl k nezastavení a Olek „hades“ Miskiewicz dokonce přestřílel Mathieu „ZywOo“ Herbauta. Další zaváhání už si Vitality dovolit nemohli.

Další organizace s novým kádrem se ovšem odmítala vzdát světovým jedničkám bez boje. Vitality ale nad Heroic vedli na úvodní mapě 10:5 a nic nenasvědčovalo dalšímu překvapení. Po vítězné sérii se ale dánská organizace vrátila do hry. Ukončit Mirage v základní hrací době ještě její hráči nedokázali, v prodloužení už se však nemýlili. Na serveru dominoval především Nico „nicoodoz“ Tamjidi, který se zaskvěl 20 AWP killy.

Ukončit sérii chtěli Heroic stylově na mapě soupeře. Anubis jim skutečně vycházel na jedničku, ale za stavu 10:7 prohráli proti Deaglům a po následných nezdarech při početní výhodě byly dramatické chvíle na světě. Nervozita bohužel zapříčinila několik přešlapů, kterých se tým kalibru Vitality umí dobře chytit. Skóre na 1:1 srovnali i přesto, že ZywOo v Polsku nerozhodoval zápasy, jako bývá u nejlepšího hráče světa zvykem.

Rozuzlení nabídlo mapu Vertigo. Dlouho to vypadalo, že Heroic dají zapomenout na nezvládnutou koncovku druhé mapy a první polovinu vyhráli jasně 9:3. Dan „apEX“ Madesclaire ale opět zavelel ke comebacku, kterými bylo vypjaté utkání prošpikované. Vitality znovu dokázali otočit skóre, ale rozhodnout muselo prodloužení. To v sérii mnohem více sedělo Heroic. Dánové využili příležitosti a vyřadili nejlepší tým světa!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.