Přejít k hlavnímu obsahu

Volání do zbraně! Counter-Strike 2 se dnes dočkal první obsahové aktualizace

7. 2. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Update hry
Ten den skutečně nastal ještě před Majorem! Valve hráčům CS2 naservírovalo první content update se spoustou zajímavých novinek. Některé byly očekávané, jiné vytoužené, ale další také překvapivé. Dočkali jsme se desítek oprav, sedmnácti skinů, a snad i lepšího gameplaye.
CS2 update
CS2 update
Zdroj: Valve

Staronovým přírůstkem do Counter-Striku se stává herní režim Arms Race. Ten se vrací s původními, ale samozřejmě vylepšenými mapami Baggage a Shoots. Po Deathmatchi se jedná o první samostatný CS2 mód od Valve, který není soustředěný na kompetitivní hraní. Za zmínku stojí, že součástí updatu bylo také vylepšení klouzavého pohybu, na neoficiálních serverech by se tak mohly rozjet oblíbené surfy.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Hráči se konečně dočkali prvních CS2 skinů. The Kilowatt Case přináší 17 nových zbarvení pro zbraně, mezi kterými se poprvé v historii dostal Zeus x27 a jeho kosmetická úprava Olympus. Hlavním lákadlem nové bedny je nůž Kukri, jenž se v souborech nacházel již dlouho. Všechny skiny jsme si detailně představili v samostatném článku. Velkou novinkou je také možnost si nalepit samolepky, včetně 21 nových, naprosto kamkoliv, a také je libovolně otáčet. Do hry bylo přidáno i šest nových music kitů pod titulem NIGHTMODE.

Velkých úprav se naštěstí dočkal i gameplay. Hráči vezmou zavděk zlepšenému chování střelby v subticku, stejně jako snížení příliš velké „peeker's advantage“ hned několika způsoby. Opraveno bylo také zasekávání při kolizi s ostatními hráči. Spoustu hráčů potěší staronová možnost skrýt „bullet tracers“ pomocí příkazu r_drawtracers_firstperson nebo tlačítko „refund all“ na vrácení všech zakoupených předmětů najednou.

Zajímavou novinkou je upravené chování dýmovnic. Kouř nyní bude vytvářet stíny a blokovat zdroje světla, čímž potlačí „shadow advantage“ hráčských stínů v určitých pozicích. Dílčích oprav se dočkalo hned devět map, nejvíce jich přišlo na Anubis a Nuke. Gameplay ovlivní také možnost znovu použít Zeus, nabíjení bude trvat 30 sekund. Pro režim Premier byl pak upraven rozsah CS Ratingu pro společné hraní ve skupině.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.