Přejít k hlavnímu obsahu

Neuvěřitelně rychlá reakce od Valve. Nepovedené věci z updatu jsou ihned pryč

8. 2. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Update hry
Vývojáři z Valve zametli s tvrzením, že neposlouchají hráče. V podstatě všechno, co se na dosud největším updatu nepovedlo nebo způsobilo různé bugy, je hned o den později opraveno.
Upravený smoke
Upravený smoke
Zdroj: Valve / Jacky

Čtvrteční aktualizace pro Counter-Strike 2 je o poznání menší, stále však přináší důležité změny v návaznosti na včerejší update. První kategorie hovoří o vyřešení bugu, kvůli němuž hráči s AMD grafikami nemohli hýbat se samolepkami. Jejich přesná pozice už navíc půjde všem hráčům správně zobrazovat při prohlížení předmětů z obchodu či inventáře. A konečně by měla být opravena nefunkčnost mikrofonů!

Co se týče gameplaye, tak se vývojáři zaměřili na dýmovnice. Ty od včerejška sice lépe pracují se světlem, jelikož vytvářejí stíny, ale kvůli tomu vznikly nechtěné takzvané one-way smoky. Například v okně na Mirage šlo o skutečně rozbitou záležitost. Dnes je však pryč, chování bylo opět mírně upraveno, kouř se rozplývá mnohem lépe. Klíčová je také skutečnost, že se podařilo vyřešit neplynulost hry poblíž kouře.

Valve dále z kill feedu odebrali novou ikonu XP Overloadu, protože se nenašel snad jediný hráč, jenž by její přidání vítal, vzhledem k její nedůležitosti vůči gameplayi. Další změna opravuje názvy zbraní na zemi při snaze o výměnu, kde se po včerejším updatu objevil name tag. Jméno zbraně je zpátky, aby nepletlo hráče. V noci došlo také na mapu Vertigo, kde byla zaplněna jedna pixelová mezera, díky níž šlo získat výhodu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.