Přejít k hlavnímu obsahu

Společnost Disney investovala desítky miliard korun do Epic Games. Co je v plánu?

8. 2. 2024 | 14:00 Fortnite Zajímavost
Epic Games pokračuje v růstu své pozice v zábavním průmyslu jako celku. Díky Fortnite společnost v posledních letech navázala partnerství s desítkami společností z řad Disney, LEGO nebo Sony. A očividně se to vyplácí. Například v právě podepsané největší dohodě Epic Games s Walt Disney.
Epic Games a Disney plánují společnou budoucnost
Epic Games a Disney plánují společnou budoucnost
Zdroj: Epic Games

Epic a Disney plánují prohloubit svůj vztah, konkrétně spoluprací na „zcela novém světě her a zábavy, který dále rozšíří dosah oblíbených Disney příběhů a zážitků“. Kromě této víceleté dohody investuje Walt Disney 1,5 miliardy dolarů (cca 35 miliard korun) do Epic Games a kupuje podíl ve společnosti.

I když o novém plánovaném světě není známo téměř nic, tisková zpráva Disney o něm hovoří jako o „herním zážitku světové třídy“, na kterém bude spolupracovat s Fortnite a nové dobrodružství jim umožní vytvořit si vlastní příběhy a zážitky „výrazně disneyovským způsobem“.

Kdy by mohlo vyjít na povrch více konkrétních detailů se v současnosti neví. Dohoda teprve míří ke schválení regulačními orgány ve Spojených státech. Okolnosti tak naznačují, že na ambiciózní vizi Disney a Epic Games si možná chvíli počkáme.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.