Přejít k hlavnímu obsahu

Která kolej je mezi hráči nejoblíbenější? Hogwarts Legacy zveřejnilo zajímavé statistiky

9. 2. 2024 | 16:00 Gaming
Od vydání akční RPG s otevřeným světem Harryho Pottera uplynul téměř rok. K oslavě ročního výročí byly zveřejněny aktualizované statistiky hry. Která kolej si získala srdce největšího počtu hráčů a kolik lektvarů již kouzelníci stačili vyrobit?
Koleje v Hogwarts Legacy
Koleje v Hogwarts Legacy
Zdroj: Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy se navzdory silné konkurenci pyšní titulem nejprodávanější hry za rok 2023. Svůj podíl na tom měla i široká dostupnost na platformách jako PS4, Switch nebo Xbox One. Po úspěšném roce se tak vývojáři rozhodli aktualizovat statistiky a komunitě zprostředkovat zajímavé data.

Mezi nejlákavější statistiku určitě patří oblíbenost jednotlivých kolejí. Nejpopulárnějším se stal Zmijozel v jehož barvách je až 30% všech hráčů hry. Hned v závěsu je slavný Nebelvír s 29%, o něco hůř si pak v tabulce popularity vede Mrzimor s 24% a vůbec nejhůře je na tom Havraspár se 17%.

Popularitu určuje bezesporu obecné povědomí z knih a především filmů, ve kterých hrají Nebelvír a Zmijozel prim. Mnoho hráčů tak pravděpodobně nemá ani tušení, že by jim v případě výběru Mrzimoru dějová linka nabídla jedinečný výlet do Azkabanu. Statistik ale vývojáři odkryli víc, hráči se tak například mohou dozvědět, že ve hře bylo vyrobeno přes 877 milionů lektvarů a 51 milionů hodin strávili kouzelníci létáním na koštěti.