Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen pálil ostrými. FaZe přejeli G2, NiKovi tekly nervy

9. 2. 2024 | 18:29 Counter-Strike 2 Reportáž
David „frozen“ Čerňanský je poprvé ve své kariéře v semifinále legendárního Counter-Strike turnaje v polských Katowicích. Slovenský střelec byl v zápase proti G2 Esports jednou z opor FaZe Clan. Aktuálně druhý tým světového žebříčku podle HLTV vyhrál 13:9, 13:6. Největším překvapením série byl špatný výkon Nikoly „NiKo“ Kovače. V mančaftu G2 byl druhým nejhorším se skóre 22-33.
David "frozen" Čerňanský
David "frozen" Čerňanský
Zdroj: FaZe Clan X

G2 Esports nastoupili do čtvrtfinálové série proti FaZe Clan v dobrém tempu, první čtyři kola na Infernu bez větších problémů získali na svou stranu a na CT si vybojovali slušný náskok. Za stavu 2:5 se ale David „frozen“ Čerňanský a spol. vzmohli a získali hned sedm kol v řadě. Veškerá snaha G2 byla marná, FaZe na picku soupeře uspěli.

Registruj se do druhé otevřené kvalifikace Tipsport CS Winter!

Druhá mapa (Ancient) byla od začátku jednoznačnější. Duo Havard „rain“ Nygaard a Helvijs „broky“ Saukants řádilo, zahanbit se nenechal ani slovenský zástupce. Naopak Nikola „NiKo“ Kovač se trápil, svou frustraci dal pocítit i stolu. Za stavu 2:6 sice nejdřív sejmul dvojici soupeřů, s Deaglem ale následně nedokázal naleznout cíl.

Ancient nakonec vyhráli FaZe Clan poměrem 13:6, sérii 2:0 a v semifinále vyzvou MOUZ. Frozen se tak utká se svými bývalými spoluhráči, se kterými se na konci loňského roku rozloučil. 

Ve druhé polovině pátečního programu to bude v katovickém kotli bude vřít. Polsko má ze všech zemí vůbec nejvíce zástupců v play-off, něco takového domácí scéna nepamatuje. Místní fanoušci tak povolávají každé hlasivky, aby přijeli podpořit ENCE: zázrak v čele s Dánem Lukasem „gla1ve“ Rossanderem.

ENCE na turnaji získali skalpy AstralisVitality a G2, k žádnému podceňování tak už dojít nemůže. Ve čtvrtfinále se postaví proti Falcons, jejichž sestavu tvoří většina bývalé skvadry finské organizace. Střetnutí to bude tak skutečně pikantní! Po pomalejším začátku se přitom ani nečekalo, že Sokoli do play-off doletí.

Na spodní straně pavouka v semifinále čeká Team Spirit. Všichni už se těší na Danila „donk“ Kryshkovetse!

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).