Přejít k hlavnímu obsahu

Polská pohádka skončila slzami. ENCE vyřadili jejich bývalí hráči

10. 2. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Další pokračování jízdy #EZ4ENCE se ve Spodek Aréně nekonalo. Polsko se po osmi letech dočkalo domácího týmu v play-off, ENCE je bohužel po srdnatém výkonu výhrou nepotěšili. Přesto tenhle zápas přinesl spoustu silných momentů, které si scéna bude dobře pamatovat.
ENCE
ENCE
Zdroj: ESL Gaming

Lukas „gla1ve“ Rossander na turnaji předvedl nejeden parádní výkon, ve čtvrtfinále si bohužel vybral špatné chvíle a individuálně svůj tým příliš nepodpořil. Vysněný zápas příliš nevyšel ani Pawłu „dycha“ Dychovi, jeho 1v3 clutch přesto patřil k top momentům utkání. ENCE tentokrát táhlo jádro, kteřé přišlo z 9INE.

Na straně Falcons to byl především Pavle „Maden“ Bošković, který vyprovodil své bývalé spoluhráče z turnaje. Spolu s Mohammadem „BOROS“ Malhasem přinesli divákům skutečnou show, bohužel s opačným koncem, než si obecenstvo přálo. Na výhru nestačil ani fenomenální výkon Oleka „hades“ Miskiewicze.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Sokoli vlétli do sérii jednoznačnou výhrou 13:5 na Mirage, ENCE se však odmítali neodvděčit fanouškům alespoň jednou vyhranou mapu. Hades na Overpassu dominoval se skórem 26-8. Rozhodující Nuke skončil nejtěsnějším rozdílem, když se polská smečka snažila o comeback po několika nešťastných kolech.

Všechny oči už nyní směřují k semifinálovým bojům. Katovický program pokračuje dnes od 16:00, kdy se MOUZ postaví FaZe Clanu s parádně hrajícím Davidem „frozen“ Čerňanským. Na obou stranách barikády navíc najdeme polského zástupce. Ve druhém semifinále se utká favorizovaný Team Spirit proti Falcons.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.