Přejít k hlavnímu obsahu

Česká organizace chce na Major. Její cesta na RMR začne proti ruskému týmu

10. 2. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Preview
Tři výhry nás dělí od historického postupu druhé české organizace na nejdůležitější turnaj světa Counter-Striku. ENTERPRISE využili příležitosti a nyní už ví, proti komu na RMR začnou.
Nová sestava ENTERPRISE
Nová sestava ENTERPRISE
Zdroj: ENTERPRISE esports

ENTERPRISE pro rok 2024 změnili svou koncepci na CS2 scéně. Namísto hlavní domácí sestavy, která dříve zapojovala i zahraniční hráče, vsadili pro lokální turnaje na mladou sestavu označenou Genesis a dobýt Evropu se pokusí pětice z ciziny. ENTERPRISE do svých řad přijali tým dosud známý jako ex-ThunderFlash.

Aktuálně 44. nejlepší celek světa je v HLTV žebříčku výše než všechny české a slovenské celky. To vše ale především díky jednomu úspěchu. Polské sestavě se podařilo uspět v otevřené, a následně i uzavřené kvalifikaci na PGL Major. Tým bez organizace se dočkal mnoha nabídek, ale nakonec si vybral tu z Česka.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Jméno ENTERPRISE se díky této ambiciózní akvizici objevuje mezi světovou elitou. Už za dva týdny bude možné do jisté míry hodnotit, jestli se české organizaci vyplatilo vsadit na polskou pětici. Šance na Major se však neodmítá, tým kapitána Mateusze „TOAO“ Zawistowského udělá pro postup do Kodaně maximum.

ENTERPRISE byli umístěni do RMR skupiny A, kde se nachází FaZe Clan, Virtus.pro, Natus Vincere, G2 Esports, NIP nebo fnatic. Potkat se tak mohou i se dvěma slovenskými střelci. Jako jeden z nejníže nasazených týmů začnou proti AMKAL Esports, ruské sestavě s někdejšími účastníky Majoru za Entropiq.

PGL CS2 RMR EU: 1. kolo skupiny A
PGL CS2 RMR EU: 1. kolo skupiny A
Foto: PGL Esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.