Přejít k hlavnímu obsahu

Spodek čeká dlouhé finále! Spirit chtějí historický titul, v cestě stojí FaZe Clan

11. 2. 2024 | 14:30 Counter-Strike 2 Preview
Nedělní večer nabídne ten nejlepší Counter-Strike. Proti sobě se ve finále IEM Katowice 2024 postaví FaZe Clan a Team Spirit, dva suveréni dosavadního průběhu velkolepé polské akce. O šampionovi rozhodne první BO5 série sezóny, mistr si spolu s pohárem odnese 400 tisíc dolarů. Bude to tým nezastavitelného Danila „donk“ Kryshkovetse, nebo mančaft slovenského miláčka Davida „frozen“ Čerňanského? To se dozvíme od sedmnácté hodiny.
IEM Katowice 2024
IEM Katowice 2024
Zdroj: ESL Gaming

Téměř dva týdny udatného zápasení se blíží do finiše. Na konci zůstaly už jen dva týmy, které zabojují o prestižní titul a tučnou finanční odměnu. Spirit na tomto turnaji zanechávají největší dojem a svou pohádku budou chtít zakončit největším titulem organizace. Ruský celek přitom začal pouť už v Play-In fázi, kde za dva zápasy ztratil pouhých 16 kol. Jejich řádění odnesl i Martin „STYKO“ Styk po výprasku 13:0.

V základní části mladý celek pod vedením Leonida „chopper“ Vishnyakova pokračoval ve své jízdě. Po výhrách nad NAVI či dnešním soupeřům z FaZe Clanu postoupil přímo do semifinále, kde bez problémů zastavil Falcons. Hlavní důvod úspěchu? Danil „donk“ Kryshkovets. Sedmnáctiletý úkaz ničí vše, co mu stojí v cestě, a s průměrným ratingem 1.64 útočí na cenu MVP i nejlepší individuální průchod v historii Katowic!

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Zatímco Rusové budou ve finále spoléhat zejména na svou neuvěřitelně silnou palebnou sílu a agresivní herní styl, FaZe Clan bude sázet především na obrovské zkušenosti z tak těžkých a dlouhých zápasů. Navíc se před bouřlivým publikem bude chtít pomstít za prohru ve skupině a navázat na svůj triumf z roku 2022. Všechny okolností slibují dlouhý a napínavý špíl, jako má hvězdná sestava v BO5 šlágrech ve zvyku.

Ve vyřazovací části jsou FaZe zatím stoprocentní, G2 ani MOUZ se proti nim nezmohli ani na jednu vyhranou mapu. Do karet jim také hraje fakt, že v různých fázích zápasů dokáže zazářit někdo jiný, ať už je to Helvijs „broky“ Saukants, Robin „ropz“ Kool, Håvard „rain“ Nygaard nebo nejnovější posila David „frozen“ Čerňanský. Slovenská hvězda si zahraje o svůj první titul ve svém novém angažmá, formu má zatím parádní.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.