Přejít k hlavnímu obsahu

ZywOo a donk v jednom týmu? Tohle mohlo být nejúdernější duo historie!

14. 2. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
O talentu Danila „donk“ Kryshkovetse věděl v podstatě každý. Mladý Rus přesto překvapil, jak dobře si svůj skill přenesl také mezi světovou špičku. Není pochyb o tom, že v budoucích letech bude bojovat o korunu krále. V týmu se přitom mohl potkat s vládcem minulého roku.
ZywOo a donk
ZywOo a donk
Zdroj: Team Vitality

Žebříček nejlepších hráčů světa si v posledních letech podmaňují snipeři, v tomhle roce či následujících letech by to však mohlo být jiné. Danil „donk“ Kryshkovets je totiž neuvěřitelným úkazem, na který zatím nemá světová scéna odpověď. Už po prvním světovém turnaji se spekuluje o tom, kde až má svůj strop.

Team Spirit však nestojí pouze na něm, v minulém roce totiž z Cloud9 přestoupil Dmitry „sh1ro“ Sokolov. V té době se jevil jeho přesun jako hodně překvapivý, nyní už ale můžeme vidět, že tušil, jaký potenciál Spirit mají. Donk přitom mohl hrát ještě s hvězdnějším sniperem, než třetím nejlepším hráčem roku 2022.

Tipsport CS Winter
Tipsport CS Winter
Foto: PLAYzone

Podle ruského insidera a člena realizačního štábu Spirit Alekseje „OverDrive“ Biryukova o mladou hvězdu v minulém roce stál Team Vitality. Představa donka a Mathieu „ZywOo“ Herbauta v jedné sestavě budí ze sna. Dále se na něj poptávali G2 Esports nebo TSM, zatímco Falcons nad ním uvažovali jen do akademie.

Organizace se sídlem v Srbsku si však moc dobře byla vědoma, jaký klenot ve svých řadách ukrývá. Je v podstatě jasné, že už nyní je jeho hodnota mnohonásobně vyšší. Tak brzký přesun do mezinárodní sestavy a anglicky mluvícího prostředí by navíc nemusel donkovi prospět, v týmu Spirit se aktuálně cítí jako doma.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.