Přejít k hlavnímu obsahu

Zajímavý zážitek. Tuto hru ovládáte psaním do chatu na Twitchi

13. 2. 2024 | 18:20 Twitch
Twitch je s hraním videoher neodmyslitelně spojen, vývojáři z týmu stojícím za One Stream RPG se ale rozhodli tuto kombinaci posunout ještě o level výš. Své RPG naprogramoval tak, aby bylo kompletně ovladatelné skrze populární streamovací platformu.
One Stream RPG
One Stream RPG
Zdroj: https://www.twitch.tv/onestreamrpg

„One Stream RPG je první plnohodnotné RPG hratelné pouze přes Twitch,“ zní zatím jediný, ale zato výstižný popis projektu. Zda se opravdu jedná o první titul v této formě je ale otázné. S podobným nápadem totiž přišla už v roce 2014 hra Pokémon Red, kterou mohli sledující ovládat pomocí příkazů zaslaných do chatovací místnosti.

A přesně na stejném principu je postaveno One Stream RPG. Sledující se mohou na průběhu hry podílet zasíláním jednotlivých příkazů do chatu. V nabídce je například otevření inventáře, obchodu, nebo příkazy určující směr pohybu.

Vývojáři hry plánuje její postupné vylepšování. Na svém Twitch kanále dali veřejnosti k dispozici tzv. „krabici nápadů“, do které mu kdokoli může napsat zpětnou vazbu. „Ohromující, hned až přijdu domů, tak to vyzkouším,“ zní jedna z mnoha nadšených reakcí.

Štítky: RPG, Twitch