Přejít k hlavnímu obsahu

Světová špička jde do boje o Major! Frozen, MATYS a ENTERPRISE začínají ve skupině A

14. 2. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Preview
Finální turnaje regionální kvalifikace na první Major v Counter-Strike 2 startují. Jako první jde na řadu Evropa a její skupina A, ve které najdeme početné česko-slovenské zastoupení. Sledovat cestu Davida „frozen“ Čerňanského, Matúš „MATYS“ Šimka a organizace ENTERPRISE můžeš sledovat v oficiálním česko-slovenském vysílání na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ.
frozen a MATYS
frozen a MATYS
Zdroj: ESL / fnatic (s povolením)

32 evropských týmů bylo rozděleno do dvou skupin, každá je napěchovaná těmi nejlepšími týmy světa. Pro postup ze swissu je potřeba získat tři výhry, bilance 2-3 ale šestici poražených zajistí ještě možnost postoupit skrze Last Chance Qualifier. Na PGL Major se kvalifikuje sedmnáct týmů ze starého kontinentu.

Skupina A je na programu 14. až 18. února, kdy odstartuje náš vysílací maraton. Do kolotoče oficiálních česko-slovenských přenosů se vracíme právě s nejdůležitějším turnajem první poloviny roku. Program ve středu začíná osmičkou zápasů ve formátu BO1, kterými vás provedou nejznámější domácí hlasy.

PGL Major na Twitchi PLAYzone
PGL Major na Twitchi PLAYzone
Foto: PLAYzone

Největším favoritem EU RMR A je FaZe Clan se slovenským střelcem Davidem „frozen“ Čerňanským, který si zahraje o svůj celkově pátý Major a první v novém působišti. Premiérově se na této úrovni představí také Matúš „MATYS“ Šimko, který reprezentuje fnatic. Týmová online forma však příliš přesvědčivá není.

Dalšími žhavými kandidáty na postup jsou G2 Esports a Natus Vincere. V posledních týdnech se daří také Falcons a Natus Vincere, zapomenout na brzké vyřazení z IEM Katowice budou chtít Virtus.pro. Tím ale výčet známých jmen nekončí, postoupit může v podstatě každý, jak už to na RMR každým rokem bývá.

    Tipsport CS Winter
    Tipsport CS Winter
    Foto: PLAYzone

    Mezi největší outsidery skupiny A patří polská pětice, která se kvalifikovala jako ex-ThunderFlash, ale na začátku února její hráči přestoupili pod křídla ENTERPRISE. V Bukurešti tak najdeme i české zastoupení. Nezapomeňte si tak naladit náš oficiální přenos, kde můžete svým oblíbencům v chatu pořádně fandit!

    Vysílací program prvního dne:

    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.