Přejít k hlavnímu obsahu

1v4, ace a desítky tisíc diváků. Donk se okamžitě stal hvězdou i na Twitchi

16. 2. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Danil „donk“ Kryshkovets už není jen největší vycházející CS2 superstar, ale nově i hvězdou streamerské platformy Twitch.tv. První světový triumf vystřelil jeho sledovanost do vesmíru.
Danil „donk“ Kryshkovets
Danil „donk“ Kryshkovets
Zdroj: ESL (Adam Łakomy)

Danil „donk“ Kryshkovets z týmu Spirit dlouhodobě vysílá své počínání na platformě FACEIT, kde má suverénně nejvyšší ELO rating na světě. Nyní ale zaútočil také na špici žebříčku sledovanosti na Twitchi.

Po suverénní jízdě na světovém turnaji IEM Katowice si jeho první stream po návratu domů naladilo až 35 813 diváků! Ještě nedávno jej přitom sledovaly stovky, maximálně nižší tisíce diváků v jeden moment.

Dvouhodinový přenos nabídl spoustu parádních momentů. Nejsledovanějším klipem je 1v4 clutch na Overpassu, v němž předvedl neuvěřitelný one tap. Na Anubisu si pro změnu došel pro ace s Glockem.

Raketový nárůst sledovanosti donkův projev nijak neovlivnil. Na serveru zářil, ale fanouškům občas ukázal, že je jenom člověk. Pro veřejnost je hraní FACEIT Pro League také dobrou ukázkou jeho angličtiny.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.