Přejít k hlavnímu obsahu

Nejšílenější ultimátka v League of Legends? Ekko mohl vracet celou hru

20. 2. 2024 | 19:32 League of Legends Gaming
August „August“ Browning, lead designer League of Legends, se s fanoušky podělil o zajímavý pokus. Ultimátní schopnost oblíbeného assassina Ekka zkusil aplikovat globálně, v čase by se tak nevrátil jen šampion, ale naprosto všechny herní pohyby.
Ekko
Ekko
Zdroj: Riot Games

August se v reakci na divákův dotaz rozpovídal, zda existuje něco, co by do hry rád přidal, ale technicky to není možné. Dle jeho slov experimentoval s myšlenkou, že by Ekko použitím své ultimátky ovlivnil nejen sebe, ale další šampiony a podstatné aspekty hry.

„Na osm vteřin bychom hodili celou mapu do časového proudu, sebrali bychom všechny aktuální statistiky hráčů týkající se jejich zdraví, cooldownů a jejich pozic na mapě, uložili bychom je a o osm sekund později bychom je přetočili zpět do původního stavu. Na smrt by to neplatilo, pokud byste umřeli, nevrátili byste se zpět do hry,“ popsal August celou mechaniku.

Jak sám zveřejnil, docházelo by k naprosto šíleným soubojům. Hráči by při použití takové ultimátky okamžitě sáhli po všech svých schopnostech, protože by věděli, že za pouhých osm vteřin se jim všechny vyresetují nazpátek. August zároveň popsal, proč je něco takového v aktuální situaci nepoužitelné.

„Docházelo by na situace, kdy by se někdo vydal z báze na svou linku a při použití Ekkovi ultimátky by musel celou cestu absolvovat znovu. Těch problémů by ale bylo víc. Náš tester s tím pár týdnů experimentoval a pak mi řekl, že jestli se to dostane do hry, tak bude už navždy banovat Ekka,“ sdělil zkušenost, kterou při testování takové funkce zažil.