Přejít k hlavnímu obsahu

ZywOo i donk padli. MOUZ a Cloud9 postoupili na první CS2 Major

21. 2. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Dva největší favorité skupiny B evropského RMR před historicky prvním Majorem v Counter-Strike 2 prohráli. Vitality nestačili v náročné sérii na Cloud9, Spirit následně neobrali MOUZ o jedinou mapu. Rozhodlo se tak o prvních postupujících ze skupiny B. S turnajem se zároveň také dva mančafty rozloučily - PERA a Nexus.
Tohle čekal málokdo. Vitality a Team Spirit se musí ještě o postup na Major porvat
Tohle čekal málokdo. Vitality a Team Spirit se musí ještě o postup na Major porvat
Zdroj: Twitter MOUZ

Vitality, jeden z největších favoritů na vítězství na blížícím se Majoru, nebude mít bezchybnou cestu za postupem. Na RMR narazili na rozjeté Cloud9, kteří si po vítězství nad PERA a Apeks smlsnuli i na aktuálně druhém týmu světového žebříčku. Oba celky si nejdřív vzaly svůj vlastní map pick, na rozhodujícím Anubisu ale Cloud9 jasně vládli a vyhráli 13:5, celkově v sérii pak 2:1.

V úterý se nedařilo ani Spirit, šampionům IEM Katowice. MOUZ se podařilo zastavit rozjetou sestavu ruské organizace v čele s Danilem „donk“ Kryshkovetsem. 13:10 na Vertigu, 13:11 na Mirage. Dvě vyrovnané mapy, mladá sestava MOUZ si ale s finišem poradila a mohla slavit perfektní postup na Major.

O ten už si nezahrají PERA a Nexus. Většinově maďarská pětice nestačila na Preasy, rumunský celek prohrál s Guild Eagles.

Jedinou BO3 od postupu jsou Apeks v čele s Martinem „STYKO“ Stykem, kteří ve středu vyzvou Ecstatic. Na streamu PLAYzone se představí i již zmiňovaní Vitality a Spirit.  

Vysílací program 3. dne:

PGL Major na Twitch kanále PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).