Přejít k hlavnímu obsahu

Změna plánu. Riot Vanguard nevyjde globálně, nejdřív projde testem v jednom regionu

22. 2. 2024 | 11:00 League of Legends Update hry
Není to špatný šampion nebo neoblíbená změna na mapě. Velkou část hráčů League of Legends v sezoně 14 nejvíce trápí příchod Riot Vanguard. Anti-cheat Riot Games už funguje u Valorantu, teď se plánuje jeho implementace i v populární MOBA pařbě. Riot Vanguard ale nebude od začátku ve všech regionech, jak bylo původně navrženo. Začne se testováním na Filipínách.
Změna plánu. Riot Vanguard nevyjde globálně, nejdřív projde testem v jednom regionu
Změna plánu. Riot Vanguard nevyjde globálně, nejdřív projde testem v jednom regionu
Zdroj: Riot Games

„V několika posledních patch notes jsme informovali o tom, že se Vanguard chystá, ale po nějakém čase stráveném na PBE testováním diagnostické kontroly jsme se rozhodli změnit plán zavádění,“ překvapili hráče vývojáři z Riot Games.

Vanguard nebude hned uveden na celém světě. „Namísto globálního uvedení na trh ho budeme vydávat nejprve v jednom regionu s patchem 14.5,“ oznámila společnost stojící za League of legends. Tento krok by měl Riot Games poskytnout čas na živých serverech, aby firma vyhodnotila, jestli Vanguard funguje správně.

Riot Vanguard a obavy komunity

Riot Vanguard je vlastní herní bezpečnostní software společnosti Riot Games, navržený tak, aby podporoval nejvyšší úroveň konkurenční integrity. Jedná se tedy o interní software, přičemž prioritou je bezpečnost hry i bezpečnost osobních počítačů. „Tento závazek jsme učinili rozsáhlým testováním a kontrolou produktu jak interně, tak externími bezpečnostními kontrolami odborníky z oboru,“ říkají vývojáři.

V komunitě totiž panují obavy, že Vanguard sbírá osobní informace uživatelů. Riot však uvádí na pravou míru, že jejich software používá pouze nezbytné informace týkající se výhradně pouze samotné hry. Aktuální systém je zastaralý, a podvodníci jsou stále o krok napřed. „Díky Vanguardu je však odhalíme jak nejrychleji to půjde,“ zní z Riotu.

„Náš závazek k bezpečnosti zahrnuje náš závazek k vašemu soukromí,“ stálo v oficiálním oznámení, kdy Riot hráčům League of Legends představil své plány. Vanguard byl vytvořen s ohledem na odhodlání Riot Games k ochraně osobních údajů a spolupráce s právními týmy a týmy pro dodržování předpisů, aby bylo zajištěno dodržování regionálních zákonů o ochraně osobních údajů. Podrobnosti o tom, jaká data jsou používána a shromažďována, jsou k dispozici na oficiálních stránkách.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).