Přejít k hlavnímu obsahu

Druhá šance pro vyřazené týmy. EU RMR uzavře napínavý Last Chance Qualifier

23. 2. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Preview
Šest týmů si v následujících dvou dnech zahraje o to, kdo svým jménem odstartuje poslední třetinu na seznamu účastníků PGL Majoru. Sleduj od 12:00 živě na Twitch kanále PLAYzoneUP.
Astralis jako favorité LCQ
Astralis jako favorité LCQ
Zdroj: Astralis

Evropské RMR má za sebou obě dvě skupiny, které přinesly desítky parádních utkání a postaraly se o celou první polovinu obsazení PGL Majoru. Stále je však potřeba odehrát Last Chance Qualifier, kde se v rámci nekompromisního pavouka utká šest týmů s bilancí 2-3 o poslední postupové místo ze starého kontinentu. Proti sobě se však postaví těžké váhy, které budou chtít smést ze stolu všechny dosavadní nezdary.

Pět ze šesti týmů se aktuálně nachází v TOP 30 HLTV žebříčku. Jediní pod čarou jsou Guild Eagles, kteří jsou ale specialisty na podobné boje. Jejich cesta začne proti BetBoom. Ve hře je i slovenský střelec Matúš „MATYS“ Šimko, jeho fnatic začnou proti GamerLegion, finalistům posledního CS:GO Majoru. Největším jménem z celé šestice jsou Astralis, jejich kádr se čtyřmi TOP 20 hráči světa za minulý rok vyzve 9 Pandas.

Formát LCQ pro šestici evropských celků se skládá ze tří částí. V úvodním kole vzniknou tři dvojice, poražené týmy se s možností postupu na Major definitivně rozloučí. Nejvyšší seed z vítězné trojice zamíří přímo do finále, kde jej následně doplní vítěz duelu mezi zbylými dvěma úspěšnými celky z prvního kola. Postupující celek poznáme v sobotu. Sledovat Last Chance Qualifier můžeš živě s českým a slovenským komentářem.

PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.