Přejít k hlavnímu obsahu

23 milionů korun za měsíc. Cítím se spíše jako fotbalista, vtipkoval s1mple

23. 2. 2024 | 14:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Elitní profesionální hráči si měsíčně přijdou na desítky tisíc dolarů. Když ale Oleksandr „s1mple“ Kostyliev, jeden z nejlepších hráčů historie, odešel na měsíční hostování do Saúdské Arábie, okamžitě se začalo spekulovat, jak moc tučným šekem jej šejkové z Falcons zlanařili. S1mple se rozhodl následovat spekulace a sám na streamu odhalil astronomickou sumu.
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Zdroj: PGL

Měsíční plat je pro nejlepší esportové hráče světa jednou z menších položek celkových výdělků. Současně se ale jedná o jedinou jistotu. O podílu jednotlivých složek se vloni rozpovídal profík Martin „STYKO“ Styk.

O slavném Ukrajinci a trojnásobném hráči roku Oleksandru „s1mple“ Kostylievovi se v posledních letech spekulovalo, že mu Natus Vincere měsíčně vyplácí mezi 40 a 50 tisíc dolary. Částku však nikdy nepotvrdil.

Následující měsíc s1mple stráví na hostování ve Falcons, movité organizaci ze Saúdské Arábie. Když obdržel ve svém vysílání otázku, kolik si za tento čas vydělá, neváhal ani sekundu: „Jeden milion dolarů za měsíc.“

Stream se nesl v humorné náladě a Kostyliev v rámci vtipu nejspíše sumu úmyslně přepálil. Nikoho by ale nepřekvapilo, kdyby mu šejkové tolik zaplatili. „Cítím se teď jako fotbalista, ne esportový hráč,“ dodala hvězda.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.