Přejít k hlavnímu obsahu

Životní přestup českého střelce! Reprezentovat bude někdejší světovou jedničku

23. 2. 2024 | 18:30 Counter-Strike 2 Přestup
Mít schopnosti na to, aby si vás do svého týmu vybrali TSM, už na světové mapě něco znamená. Jako prvnímu Čechovi se to podařilo Simonu „KWERTZZ“ Horákovi, který posiluje CS2 sekci.
Simon „KWERTZZ“ Horák
Simon „KWERTZZ“ Horák
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Po dlouholetém čekání se TSM loni v srpnu vrátili do vod Counter-Striku. Organizaci s minulostí v nejvyšších patrech esportu se zatím nepodařilo dostat do nejlepší světové padesátky ani se přiblížit Majoru, přesto to její vedení nevzdává. V rámci pokračující přestavby nyní po měsíční zkušební době vítá českou posilu.

Simon „KWERTZZ“ Horák už TSM v uplynulých týdnech vypomáhal jako nástupce zkušeného Francouze Audric „JACKZ“ Jug. Oživení sestavy o devět let mladším střelcem přineslo třetí místo v European Pro League. Změny ovšem pokračovaly a až do dnešního dne nebylo jasné, jaká bude budoucnost týmu.

Po dnešku jsou TSM ovšem znovu kompletní a v plném složení vyhlíží další turnaje. Jednou z nových tváří je právě KWERTZZ, jehož příchod byl oficiálně dotažen. Po konci v SINNERS a spoluhráčovým skandálem ověnčeném konci v The Prodigies jde pro Horáka o životní přestup. TSM mají ambice minimálně na TOP 30.

K poslednímu členovi původní pětice Valdemaru „valde“ Bjørn Vangsovi už před třemi týdny přišel druhý Dán Rasmus „Zyphon“ Nordfoss. Joel „joel“ Holmlund zůstává na zkoušce a novým sniperem se stal Valentin „poizon“ Vasilev, Bulhar se zkušenostmi z fnatic. Celou smečku vede Allan „Rejin“ Petersen.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.