Přejít k hlavnímu obsahu

Totální demolice. T1 si bez problémů poradili s odvěkým rivalem

24. 2. 2024 | 10:37 League of Legends Reportáž
Většinou jde o jeden z vrcholů LCK. „Telecom Wars“ mezi T1 a KT Rolster vždy lákají pozornost fanoušků League of Legends z celého světa, kteří se těší na parádní podívanou od dvou top celků. V sobotu se jí ale nedočkali. Žádná vyrovnaná bitva, tohle byla jednostranná dominance. T1 potřebovali jen něco málo přes hodinu k tomu, aby KT Rolster vyprovodili ze Summoner's Riftu výpraskem.
Totální demolice. T1 si bez problémů poradili s odvěkým rivalem
Totální demolice. T1 si bez problémů poradili s odvěkým rivalem
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Na pátý týden jarního splitu LCK by KT Rolster nejraději zapomněli. Nedjříve nestačili na Hanwha Life Esports, kvůli čemuž HLE odskočili v boji o třetí místo. V sobotu pak KT nastoupili proti aktuálně nejlepšímu týmu korejské ligy.

T1 jsou ve velké formě, v posledních šesti sériích ztratili jedinou hru proti Nongshim RedForce. Jsou na vrcholu tabulky LCK a i se svými šílenými picky dominují. V krasojízdě pokračovali i proti KT.

První hra byla v počátku ještě vyrovnaná. Ani jeden tým nechtěl chybovat, hrálo se opatrně s co nejmenším rizikem. Jak už to ale bývá u úřadujících mistrů světa zvykem, malá chyba soupeře stačí k tomu, aby bylo rozhodnuto. Stalo se tak ve 25. minutě. T1 vyhráli fight, vzali Barona a vedli hned o 8 tisíc goldů. Zbytek utkání už byl jen ve znamení pomalého dobývání, ve 32. minutě základna KT padla.

Druhý špíl začal o poznání jinak. Už ve čtvrté minutě měli T1 na svém kontě čtyři zářezy, Mun „Oner“ Hyeon-jun začal se skóre 3/0. KT se sice drželi na dostřel, přes veškerou snahu se ale nedokázali na T1 dotáhnout. Znovu konec po 32 minutách a pohodlná výhra 2:0 pro Lee „Faker“ Sang-hyeoka a spol.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).