Přejít k hlavnímu obsahu

Konečně. Riot nerfne tři z nejsilnějších šampionů v League of Legends

27. 2. 2024 | 16:00 League of Legends Update hry
Poslední aktualizace v League of Legends mnohé změnila, už teď se ale připravuje další patch. Tentokrát se vývojáři zaměřili především na vybalancování silných šampionů, kteří dlouhodobě kralovali žebříčku s nejvyšším procentuálním winratem. Jedním z nich je například AD Twisted Fate, který byl dlouhodobě na botu nezastavitelný.
Konečně. Riot nerfne tři z nejsilnějších šampionů v League of Legends
Konečně. Riot nerfne tři z nejsilnějších šampionů v League of Legends
Zdroj: Riot Games

V rámci Patche 14.2 si pro aktivní hráče Riot připravil především úpravy šampionů. Cílem je samozřejmě co nejvíce vybalancovat jednotlivé hratelné postavy tak, aby bylo příjemné hrát jak za ně, tak proti nim.

Již dlouho hráči čekali na nerf AD Twisted Fatea, který s tímto patchem konečně přijde. Karetní mistr už by tak nemusel dominovat hned ve třech rolích najednou.

Nerf pocítí i Senna a Vayne, protože obě tyto šampionky byly v poslední době až moc silné. Spolu s nimi dostane nerf také Maokai, jelikož je stále na první příčce mezi supporty s celkovými 54 % winrate. Úpravám se nevyhne ani Zac.

Co se nejnovějšího šampiona týče, Smolder bude pouze trochu poupraven, jeho tank build už nebude tak efektivní a jeho E bude po měsíci použitelné. Buff si podle vývojářů z Riot Games zaslouží Jarvan IV, Kayn, Kog'Maw nebo Veigar.

Patch obsahuje také změny itemů, přičemž lepší budou například Sunfire, Heartsteel, Dream maker a Celestial. Naopak Frozen Heart je jeden ze dvou itemů, který by měl dostat nerf (nejspíše v podobě zvýšené ceny). Podrobněji jsou všechny změny popsané v přiloženém příspěvku níže.