Přejít k hlavnímu obsahu

Trenér italské reprezentace zakázal hráčům Playstation. Máte hrát fotbal, ne Call of Duty, vzkázal

28. 2. 2024 | 11:00 Gaming
Mistrovství Evropy ve fotbale se nenávratně blíží a italský kouč Luciano Spalletti nezastírá, že by rád obhájil titul z roku 2021. K tomu má týmu mimo jiné pomoci i nekompromisní přístup k používání herních konzolí, které Spalletti raději úplně zakázal.
Luciano Spalletti
Luciano Spalletti
Zdroj: football-italia.net

Reprezentační zápasy se blíží, před vypuknutím očekávaného Eura čekají Itálii ještě čtyři přátelské zápasy, ambice jsou ale už teď jasné. „Chci vyhrát mistrovství Evropy a pak i mistrovství světa. Do Německa (hostující země EURO 2024, pozn. red.) se nejedeme jen zúčastnit, nýbrž zvítězit,“ prohlásil odhodlaný trenér Spalletti.

Nekompromisní přístup čeká i jeho svěřence. Spalletti kritizoval trend, který u hráčů pozoruje čím dál častěji. „Hrát Playstation do čtyř do rána a pak jít na zápas je něco nemyslitelného. Konzole zůstanou doma. Přijeli jste hrát fotbal, ne vyhrávat v Call of Duty,“ sdělil.

Hráči vcelku z pochopitelných důvodů trávili čas u konzolí v momentě, kdy měli trénink za sebou a čekal je pouze odpočinek. Spalletti ale nehodlá ani tuto formu odreagování tolerovat. „Když se budou nudit, tak jim sám nějakou hru vymyslím, aby se rozptýlili,“ dodal.