Přejít k hlavnímu obsahu

Výbuch během přímého přenosu! Video, které obletělo internet, nebylo reálné

28. 2. 2024 | 12:00 Twitch
Klip, v němž dojde u někoho doma k výbuchu, se nevidí každý den, a tak není divu, že vzbudil poměrně poprask. Streamer s přezdívkou „bodiggles“ jeden takový incident údajně zažil a naštěstí vyvázl víceméně ve zdraví. Ne všichni diváci ale byli přesvědčeni o pravosti klipu. Ten se nakonec skutečně ukázal být nahraným.
Výbuch během přímého přenosu! Video, které obletělo internet, nebylo reálné
Výbuch během přímého přenosu! Video, které obletělo internet, nebylo reálné
Zdroj: X/YouTube

V poslední době se na Twitchi objevil trend, během něhož streameři náhle ukončí vysílání, jako by se jim stala nějaká nehoda. Samo o sobě to není žádná novinka, stačí nedávat chvilku pozor a můžete třeba skončit v bazénu. V dnešní době content creatoři navíc využívají pro úpravy svého obsahu nejrůznější programy, s tím však vyvstává otázka toho, co všechno lze díky chytrým softwarům vytvořit. 

Streamer s přezdívkou „imboggles“ například vše narafičil tak, aby to vypadalo, že strčil do dvou toustovačů kovové vidličky. To vedlo k elektrickému „výbuchu“, což ukončilo vysílání. Internet se ale nenechal napálit a rychle zjistil,  že výbuch nebyl skutečný, ačkoliv ban, který streamer následně obdržel, skutečný byl.

Případ, o němž mluvíme, se týká další „exploze“, o níž probíhaly debaty, zda se opravdu stala. „Bodiggles“ v přímém přenosu hrál Minecraft a poznamenal, že jeho pokoj zapáchá, načež jeho kamarád na voice-chatu žertem prohodil, aby zkontroloval, jestli neuniká plyn. Streamer následně vytáhl zapalovač.

Výbuch a rychlý konec vysílání. Streamer později sdílel klip s komentářem, že on i jeho kočky jsou v pořádku, jenom trochu v šoku, a záběr s výhledem z nemocniční postele.

Ačkoliv to na první pohled vypadá, že může streamer mluvit o obřím štěstí, někteří diváci nebyli záběry úplně přesvědčeni a sdíleli svůj názor na sociálních sítích, že se jedná jen o pokus, jak získat pozornost.

A měli pravdu. Video bylo kompletně sehrané a upravené. Nikomu se nic nestalo, k žádnému výbuchu plynu nedošlo. Spousta uživatelů se ale nechala napálit. Virální klip viděly miliony lidí na sociálních sítích.

Bodiggles svým videem odpálil debatu o tom, jestli už nejsou podobné „vtípky“ přehnané. Nadávek na adresu autora klip není na internetu málo.

Zdroj: Dexerto
Štítky: Twitch, streamer