Přejít k hlavnímu obsahu

Stejný soupeř a druhý titul pro DNE! Tentokrát si hráči odnesli 120 tisíc korun

28. 2. 2024 | 14:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Z Dynama Eclot a Permitta Esports se pomalu stávají rivalové, za měsíc a půl se potkali už popáté. A i když má lepší bilanci polský celek, tak česká organizace získala dva tituly! Martin „Dytor“ Handl, Vít „nbqq“ Pohlot, David „forsyy“ Bílý a jejich zahraniční kolegové zvítězili 2:1.
Dytor a nbqq
Dytor a nbqq
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Dynamo Eclot od změny in-game leadera válí. V žádné z online kvalifikací na velké světové soutěže sice neuspělo, ale postupnými krůčky se skrze menší turnaje dostává nová sestava do povědomí. Zlepšující se formu potvrdilo tažení v druhé divizi European Pro League, kde DNE vybojovali svůj druhý letošní titul.

Ten první přišel přesně před týdnem v jedenácté sezóně turnaje United21. Jediným přemožitelem českého celku byla polská smečka Permitta Esports, ale díky Double Elimination pavouku si DNE vysloužili možnost odplatu a tu proměnili na jedničku. Po těsných výhrách 13:10 a 13:11 si vybojovali první trofej roku 2024.

Podobný scénář nastal i nyní. V horním pavouku EUPL Dynamo Eclot znovu na Permittu nestačilo, ale skrze LB si znovu proklestilo cestu do finále. Tentokrát se rozhodovalo až na tři mapy, ale z většiny česká sestava znovu uspěla, když decider ovládla nejtěsnějším rozdílem! Na konto DNE tak míří dalších 5 tisíc dolarů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.