Přejít k hlavnímu obsahu

Čeští borci šokovali svět! Porazili nejobávanější tým Evropy a míří na světovou akci

1. 3. 2024 | 12:00 VALORANT Příběh
Martin „Magnum“ Peňkov a Martin „marteen“ Pátek se svými spoluhráči z prestižní francouzské organizace Karmine Corp předvedli něco, co se dodnes povedlo pouze dvěma týmům z celého světa. Porazit Fnatic a ještě k tomu je obrat o postup na Masters v Madridu.
Martin „Magnum“ Peňkov a Martin „marteen“ Pátek
Martin „Magnum“ Peňkov a Martin „marteen“ Pátek
Zdroj: VCT Esports

Sen, který se stal skutečností. Minulý rok ani nehráli na nejvyšší evropské úrovni a nyní si hned zpočátku roku balí kufry do Madridu na první letošní mezinárodní turnaj Masters. Karmine Corp s českými mladíky na palubě zažívají úžasné období. Minulý rok zakončila kompletně francouzská sestava s hvězdnými jmény sezónu jako nejhorší tým v Evropě, po nástupu mladých posil z jiných zemí však nastal neuvěřitelný převrat.

Z původního kádru zůstal pouze Ryad „Shin“ Ensaad a asistent trenéra Ahmed „ZE1SH“ Sheikh. Novým kapitánem se stal Martin „Magnum“ Peňkov a jako duelistu si zvolili Martina „marteen“ Pátka. Dále naverbovali nejlepšího střelce portugalské ligy Tomáse „tomaszy“ Machada a ze zámoří přivedli Marshalla „N4RRATE“ Masseye. Přestavěná pětice nebudila vysoká očekávání, ale právě to žene novou sestavu vpřed.

Karmine Corp odehráli jednoznačně nejvíce zápasů z celého Kickoff turnaje. Jejich cesta nebyla jednoduchá, ale i tak se dostali do pozice, kdy je od postupu do Madridu dělila jediná výhra. V cestě jim stáli už jen fnatic, kteří od svého zformování vyhráli každý turnaj, jehož se účastnili, jedinou výjimkou bylo loňské mistrovství světa. Takového soupeře nelze podceňovat, mladíci však i proti němu nastoupili se vztyčenou hlavou.

Do play-off šel tým s českým duem dobře naladěn, vždyť už měl v podstatě splněno. Přesto si hráči připravili strategie, na které fnatic neměli odpověď. K neočekávanému triumfu přiblížil KC také Marteen se svým fantastickým acem. Soupeřům dělá problém nejen jejich odlišný herní styl, ale také individuální schopnosti mladých borců, kteří trefovali vše, co spatřili. Tahle sestava má nyní v očích fanoušků zářnou budoucnost.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.