Přejít k hlavnímu obsahu

Videohry bez hranic. Velký turnaj v Counter-Striku se uskuteční na Aljašce

1. 3. 2024 | 16:20 Counter-Strike 2 Zajímavost
Když se řekne hraní videoher v Severní Americe, nejspíše vás jako první nenapadne Aljaška. Přesto i tato odlehlá část Spojených států má svou zapálenou komunitu, která pořádá turnaje.
Counter-Strike na Aljašce
Counter-Strike na Aljašce
Zdroj: GCI

Esportové turnaje se mohou uskutečnit opravdu kdekoliv. V loňském roce všechny předčila norská akce od společnosti MistGames. Counter-Strike týmy se totiž utkaly stovky kilometrů za polárním kruhem na souostroví Lofoty. Netradiční atmosféra přilákala do soutěže velká jména severské esportové scény.

Letošní specialita vás přivítá na jiném kontinentu. Komunita místních nadšenců se rozhodla uspořádat svůj druhý turnaj přímo na Aljašce! Severní Amerika nemá v posledních letech přilíš silnou hráčskou základnu, na Aljašce to ale žije. Prvního ročníku se zúčastnilo 46 týmů, takového čísla nedosahují ani větší akce.

Samozřejmě se z hlediska týmové kvality nejedná o profesionální akci, spíše o komunitní lan párty, která funguje jako sraz pro všechny hráče se stejnou zálibou. To, co se však v odlehlé lokalitě podařilo vybudovat, je skutečně úctyhodné. Letošní prize pool organizátoři zvedli na 25 tisíc dolarů, další detaily zatím ukrývají.

Zdroj: gci.com
Štítky: Counter-Strike 2, GCI
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.