Přejít k hlavnímu obsahu

Tisíce eur měsíčně. Caedrel prozradil, kolik si vydělal jako profesionální hráč

2. 3. 2024 | 16:00 League of Legends Gaming
O platech profesionálních hráčů kolují různé zvěsti. Aspoň nějaký reálný základ nyní představil dnes již bývalý profesionální hráč Marc Robert „Caedrel“ Lamont. Kolik si vydělal na začátku své kariéry a patřil k těm nejlépe placeným hráčům?
Tisíce eur měsíčně. Caedrel prozradil, kolik si vydělal jako profesionální hráč
Tisíce eur měsíčně. Caedrel prozradil, kolik si vydělal jako profesionální hráč
Zdroj: Riot Games

Caedrel odstartoval svou kariéru v roce 2015 týmu xPerience eSports Club. Na úplném startu si dle svých slov přišel na 400 eur měsíčně. Na první pohled se cifra jeví jako směšná, podstatné ale je, že už v roce 2016 dosáhl na 2 000 eur, tedy více než 50 tisíc korun.

Růst, o kterém si kdekdo může nechat jen zdát. V následujícím roce čekalo Caedrela angažmá v týmu⁠ Schalke 04, kde dosáhl na úctyhodných 5 000 eur měsíčně. Když se v roce 2018 přesunul do H2k-Gaming tak se jeho plat pohyboval mezi sedmi až osmi tisíci eur.

„V týmu Excel jsem si první rok vydělal 10 000 eur měsíčně, druhý rok zhruba 12 500,“ popsal Caedrel své následující působení. „A to jsem patřil k těm nejhůře placeným hráčům,“ dodal. Aktuálně je průměrný plat hráče LEC dle jeho názoru 17-21 tisíc eur měsíčně a očekává, že se platy budou v následujících letech snižovat. 

„Jsou tu hráči, co berou i přes šedesát tisíc eur měsíčně, na druhé straně ale i tací, kteří dosáhnou maximálně na dvanáct tisíc. Na milion eur ročně (přes 80 tisíc euro měsíčně, pozn. red.) podle mě nedosahuje nikdo. Možná Caps, ale stejně o tom pochybuji,“ zmínil na závěr.