Přejít k hlavnímu obsahu

Elitní organizace je zachráněna. Původní majitel sehnal 250 milionů korun

2. 3. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Příběh
Okolo struktur společnosti GameSquare je konečně jasno. Žádný konflikt na esportové scéně po odkoupení FaZe Clanu nevznikne, Complexity se po sedmiletém vlastnictví znovu oddělují. Zapálený majitel Jason Lake dokázal sehnat dostatek financí, aby tradiční celek zachránil.
Jason Lake
Jason Lake
Zdroj: BLAST

Společnost GameSquare se rozhodla odkoupit FaZe Clan, jeden z nejoblíbenějších herních brandů světa. Finalizování prodeje se blíží, proto bylo potřebné vyřešit případný konflikt na poli esportu. GameSquare totiž od roku 2021 vlastní také Complexity, v jedné hře by se nadále nemohly angažovat obě divize.

Je naprosto jasné, že FaZe mají ve svých řadách kvalitnější sestavy. Buďto je mohlo vedení GameSquare zpeněžit, druhou možností by bylo rozpuštění či prodej jednotlivých sestav, nebo rovnou celé organizace. Právě poslední zmíněná varianta se stala skutečností. Postaral se o to původní majitel Jason Lake.

Americký esportový srdcař by nikdy nedopustil zánik tradičního jména. Sám totiž v roce 2003 Complexity založil a nejednou musel organizaci zachraňovat, aby přežila. Několik měsíců tak létal kolem světa, aby našel dostatek investorů, kteří by Complexity dostali ze spáru movitého vlastníka. To se skutečně podařilo.

Společnost GameSquare v pátek oficiálně oznámila prodej investiční skupině Global Esports Properties, za kterou stojí právě Jason Lake. Prodej to nebyl levný, 10,36 milionů dolarů se zdá jako hodně vysoká suma, ale pro majitele má nepochybně mnohem vyšší hodnotu. Complexity i FaZe Clan nadále uvidíme na turnajích.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.