Přejít k hlavnímu obsahu

Byl jsem hrdý, komentoval Faker výkon náhradníka z akademie

3. 3. 2024 | 11:22 League of Legends Rozhovor
T1 museli do sobotního utkání v LCK nastoupit bez svého junglera Mun „Oner“ Hyeon-juna. Na poslední OKSavingsBank BRION stačili vládci nejvyšší korejské soutěže v League of Legends i s náhradníkem z akademie Koo „Guwon“ Kwan-moem. 20letého junglerovi se dočkalo nejvyšší pocty - pochvaly od Lee „Faker“ Sang-hyeoka. „Guwon dnes odvedl kvalitní práci, takže jsme mohli dosáhnout dobrého výsledku,“ prohlásila legenda světového esportu.
Guwon a Faker
Guwon a Faker
Zdroj: Riot Games, Inven Global

První sérii sezóny T1 nezvládli, ve velkém zápase nestačili na Gen.G a jarní split začali prohrou. Od té doby ale drží šňůru jedenácti vítězných BO3 v řadě, překážkou nebyly ani zdravotní problémy Mun „Oner“ Hyeon-juna. Jungler je pro hru T1 velice důležitý, což zmínil i sám Lee „Faker“ Sang-hyeok. Midlaner vedoucího týmu LCK měl před zápasem s OK BRO obavy právě kvůli tomu, že klíčový hráč chyběl.

Veškeré pochybnosti ale byly zbytečné. T1 si se soupeřem bez větších problémů poradili a udrželi se na průběžné první příčce. Koo „Guwon“ Kwan-moe odehrál slušné zápasy a byl Fakerem pochválen. „Guwon dnes odvedl kvalitní práci, takže jsme mohli dosáhnout dobrého výsledku. Byl jsem pyšný, když jsem viděl, že je tak aktivní a zapálený. Díky němu jsme dokázali vyhrát hladčeji,“ řekla korejská legenda.

Pozitivně o 20letém junglerovi mluvil i Ryu „Keria“ Min-seok. „Jsem hrdý na to, že jsme společně s Guwonem předvedli dobrý výkon,“ nechal se slyšet support úřadujících mistrů světa. Ten tentokrát nechal netradiční picky v šuplíku a na Summoner's Rift nastoupil s Tahm Kenchem a Nami.

Oner se necítil dobře, v ideální kondici ale nebyl celý tým T1, jak hráči po zápase přiznali. Již zmiňovaný jungler ale prý byl připraven v případě nouze naskočit. Teď budou mít T1 několik dní na odpočinek, ve čtvrtek je čekají Kwangdong Freecs.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).