Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS chtějí do Dallasu. Do druhého dne kvalifikace prošel i MATYS a KWERTZZ

3. 3. 2024 | 10:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Další velká evropská kvalifikace se odehrává o postup na Intel Extreme Masters v dalekém Dallasu. Mezi účastníky prvního otevřeného turnaje nechyběla řada českých a slovenských zástupců, z nichž několik to dotáhlo do druhého dne. Od postupu dále je dělí tři vítězství.
MATYS a beastik
MATYS a beastik
Zdroj: fnatic / PLAYzone

První evropská kvalifikace ze dvou celkových přilákala 499 týmů. Pro postup do druhého dne, ve kterém se hraje o dvě místenky v uzavřené části kvalifikačního cyklu, bylo potřeba vyhrát pět zápasů v řadě. To se až na dvě ruské výjimky povedlo v podstatě jen známým evropským týmům, boje to tak budou nekompromisní.

Z řad českých týmů budeme v neděli sledovat cestu SINNERS. Jako nasazenému celku jim v sobotu stačily čtyři výhry, všechny ale byly opravdu přesvědčivé. Nejvíce jim soupeř dokázal dát sedm bodů. Jejich dalším soupeřem budou ECSTATIC, účastník prvního CS2 Majoru, který českou sestavu opravdu prověří.

Pokud navíc hříšníci zvládnou první nedělní BO1 duel, mohou se hned posléze postavit Matúši „MATYS“ Šimkovi a jeho týmu fnatic. Ten ale nejprve bude muset porazit GODSENT. V horní polovině pavouka tohle kvarteto doprovází BetBoom, Sprout, Preasy a ex-ENEIDA, tady žádný slabý celek nehledejte.

Jediný krůček od postupu do nedělní části byli také UNiTY a polská sestava ENTERPRISE. Česko-slovenskou výpravu však ve spodní části bracketu doplňuje Simon „KWERTZZ“ Horák. Jeho TSM začnou proti Nexus Gaming, posléze je mohou čekat KOI. Pro obměněnou sestavu jde o první velkou šanci uspět ve světě.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.