Přejít k hlavnímu obsahu

Streamerka mayyya jela 115 km/h v obci. Schytává zaslouženou kritiku, její reakce je nepochopitelná

4. 3. 2024 | 08:00 Kauza
Maria „mayyya“ Linartová se znovu stává středem pozornosti. Jedna z nejkontroverznějších postav domácí Twitch scény se v rámci svého subathonu vydala na rychlou cestu autem. Doslova rychlou. Přímo na streamu totiž ukázala zrychlení svého vozidla, které se bez větších problémů dostalo za pár sekund na 115 km/h. Celou parádu ale mayyya předvedla v obci. Nebezpečně projížděla i kolem autobusové zastávky. Ještě horší je ale dost možná její reakce.
Streamerka mayyya jela 115 km/h v obci - ilustrační foto
Streamerka mayyya jela 115 km/h v obci - ilustrační foto
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Rychlá jízda streamerů a youtuberů. Žádné nové téma, podobných případů už bylo vícero. Nejznamější je asi případ Tarase „Tary“ Povoroznyka, jenž to se svou Audi rozjel na 240 kilometrů za hodinu. Teď se do „elitní“ společnosti zařazuje Maria „mayyya“ Linartová.

Česká streamerka se během subathonu (streamu, o jehož délce rozhodují svou podporou diváci) vydala na vyjížďku. Chtěla si vyzkoušet zrychlení svého korábu, tak dupla na plyn. V obci se rychle dostala na 115 km/h. To je, pro zajímavost, o 65 km/h víc než je povolená rychlost v obci.

Za takový výkon už hrozí pokuta 25 tisíc korun a jako bonus šest trestných bodů. Chybět nemůže ani zákaz řízení na 6 až 18 měsíců. Streamerce je ale „úplně jedno“, že je jízda zaznamenána na videu. Komunita už na X hromadně upozorňuje Policii ČR.

Mayyya své chování brání tím, že během jejího přestupku nebyl nikdo ohrožen a u autobusové zastávky zpomalila. Jenže ubrat ze 115 km/h na 75 v obci není příliš kvalitní argument.

Část uživatelů ale víc než samotná rychlá jízda pobouřila reakce Linartové. Mayyya si stěžovala na to, že jsou její dobré skutky ignorovány, zatímco ty špatné jsou ihned kritizované. „Normálně se poje*ali,“ završila Linartová svou ironickou reakci na „hatery“.

Na streamu situaci rozebíral déle. Sebereflexe málo, mayyya si ale zřejmě alespoň částečně uvědomuje, že udělala chybu. „Neříkám, že to má někdo dělat, neříkám, že to je OK. To fakt ne. Je to špatné,“ řekla jedna z nejsledovanějších českých streamerek.

Něco dobrého ve vysílání zaznělo, ale bylo okamžitě smazáno nepochopitelnou obhajobou rychlé jízdy. „Kolem nebylo nic, zastávka byla až dál. O co jde?“ odpovídala mayyya na dotaz jednoho z diváků.

Ano, nikomu se nic nestalo. Ale to rozhodně není omluva pro jízdu v rychlosti 115 km/h v obci. I kdyby to bylo jen na několik chvil. V horším případě se totiž někdo zničehonic objevil na silnici a katastrofa byla na světě. Obětí zkoušky zrychlení se málem stala kočka (v tu dobu ale rozhodně nebyla rychlost tak vysoká).

Streamerka mayyya jela 115 km/h v obci - ilustrační foto
Streamerka mayyya jela 115 km/h v obci - ilustrační foto
: depositphotos.com
Štítky: Mayyya, Twitch, kauza
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).