Přejít k hlavnímu obsahu

Největší predikovaná hvězda pro tuto sezónu prodloužila kontrakt na další rok

3. 3. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Přestup
Pět světových hvězd z TOP 20 žebříčku, včetně samotného krále Mathieu „ZywOo“ Herbauta, zvolilo Linuse „nilo“ Bergmana jako svoji odvážnou předpověď na další velkou světovou hvězdu. Mladý Švéd působí v organizaci Metizport, ve které setrvá minimálně do léta 2025.
Linus „nilo“ Bergman (uprostřed)
Linus „nilo“ Bergman (uprostřed)
Zdroj: Metizport

Linus „nilo“ Bergman platí za jednoho z největších světových talentů, které ještě nehrají na Tier 1 úrovni. Ochutnávku přitom švédský mladík zažije už tuto středu proti Falcons, za které poprvé nastoupí Oleksandr „s1mple“ Kostyliev. Hráč s letošním průměrným HLTV hodnocením 1,20 se konečně může naplno ukázat.

Mladý Švéd ale není žádnou nezmámou. V nejčastějších predikcích TOP 20 hráčů světa dokonce navázal na dvě poslední vycházející hvězdy Daniila „headtr1ck“ Valitova a Ilju „m0NESY“ Osipova. Všichni mu věští zářivou budoucnost a očekává se, že právě letošní rok by pro jeho kariéru mohl být ten průlomový.

Na jaře nilo dokončí své školní povinnosti a bude se moci esportu věnovat na full-time. Organizace Metizport si jej tak novým kontraktem pojistila i na další rok, 19letý mladík nebude spěchat s posunem mezi elitu. Spolu s ním nyní podepsala nové smlouvy většina hráčů, soustředit se tak mohou jen na hraní.

Aktuální složení týmu Metizport:

 Švédsko Jack „Jackinho“ Ström Mattsson
 Švédsko Erik „ztr“ Gustafsson
 Švédsko Adam „adamb“ Ångström
 Švédsko Linus „nilo“ Bergman
 Švédsko Tim „susp“ Ångström

 Švédsko Ahmed „abdi“ Abdi – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.