Přejít k hlavnímu obsahu

Tipsport CS Winter: Nastane souboj rivalů? SINNERS a Dynamo Eclot začínají

4. 3. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Preview
Do prvního turnaje domácí sezóny vykročí všech osm účastníků v jeden den, těšit se můžete na kompletní domácí špičku. Bránit se proti kvalifikantům budou SINNERS a Dynamo Eclot.
SINNERS na Tipsport MČR CS 2023
SINNERS na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Jako první svůj úvodní duel svede Dynamo Eclot. Po úspěšné sezóně, které chyběla jen ta poslední zlatá tečka, aby se pardubická organizace navždy zapsala do dějin českého esportu, se ovšem můžeme těšit na obměněný kádr. Ze složení z Tipsport MČR CS 2023 zůstal pouze Vít „nbqq“ Pohlot, kromě domácích hvězd vsadili DNE i na zahraniční borce. Sestava je stále ve fázi sehrávání, stihla už změnit in-game leadera, ale přesto vybojovala dva zahraniční tituly z menších soutěží. Nyní je čas prokázat svůj potenciál také doma.

První zkoušku absolvují proti BRUTE – velké stálici domácí scény, která se znovu vrací mezi špičku. Její současná Counter-Strike divize sice není oproti dřívějším pokusům plně profesionální, stále jde však o ambiciózní sestavu, jež ukrývá nezpochybnitelné kvality. Z loňské pětice sice setrvali pouze dva hráči, nové posily ale doplnily nebezpečný koktejl. Jedná se totiž o kombinaci dravého mládí a zkušeností. Do hlavní fáze se BRUTE probojovali z uzavřené kvalifikace jako vůbec poslední tým ze všech, a to na úkor eSuby.

Dynamo Eclot vs. BRUTE
 Česká republika nbqq
 Česká republika Dytor
 Česká republika forsyy
 Rumunsko Blytz
 Švédsko kreaz
 Slovensko SiKO
 Česká republika w4rden
 Slovensko heikkoL
 Slovensko m0nsterr
 Slovensko realzen
Kurzy na vítěze: 1.15 x 4.54

Jako poslední z řad pozvaných celků do hry naskočí SINNERS. Ti sice minulý rok zakončili bez medaile, přesto jsou na ně všichni nejvíce zvědaví. Do tábora hříšníků totiž dorazily dvě velké posily, které by je měly vrátit opět na trůn. Na Tipsport CS Winter se ukáže, jak na tom v porovnání s lokální konkurencí budou. Adam „NEOFRAG“ Zouhar je po návratu hladový, kvality na boj o blyštivé trofeje má bezesporu také Filip „AJTT“ Dolenský. O toho SINNERS v minulosti nejednou stáli a tentokrát to přes zahraniční okliku vyšlo.

Jejich prvním soupeřem ale bude největší černý kůň z řad kvalifikovaných celků. Universe tradičně vyčkávali do posledních chvil, ale přesto do svých řad zlanařili pětici známých jmen. Jedná se o jádro loňské sestavy Entropiq Prague, na kterou nerado vzpomíná Dynamo Eclot a která se s jedinou změnou pokračuje ve stejném složení i v novém kalendářním roce. Drápky po příchodu Šimona „suplicK“ Skuplíka už stihli vytáhnout v zahraničí, když ve velké kvalifikaci získali skalp tehdy desátého nejlepšího týmu světa FURIA.

SINNERS vs. Universe
 Česká republika SHOCK
 Česká republika beastik
 Česká republika oskar
 Česká republika NEOFRAG
 Česká republika AJTT
 Česká republika Lastík
 Česká republika miX
 Česká republika semtex
 Česká republika HoLLy
 Česká republika suplicK
Kurzy na vítěze: 1.21 x 3.73

Harmonogram skupin:

  • Pondělí 4. března: 4x úvodní BO1 utkání skupin
  • Úterý 5. března: 2x BO3 zápasy vítězů o postup
  • Středa 6. března: 2x BO3 poražených o přežití
  • Čtvrtek 7. března: 2x BO3 decider o zbylá místa
  • Všechny hrací dny vysíláme od 15:00 na Twitchi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.