Přejít k hlavnímu obsahu

Mezinárodní V4 Esports Coalition Cup zná postupující z české kvalifikace

4. 3. 2024 | 15:00 Rocket League Turnaj
Součástí projektu V4 Esports Coalition Cup je také Rocket League turnaj, ve kterém si týmy z několika zemí zahrají o 2 000 eur. Česká národní kvalifikace určila trio postupujících.
V4 Esports Coalition Cup - hraní her jako atraktivní kariérní perspektiva pro mladé lidi z Visegrádské skupiny
V4 Esports Coalition Cup - hraní her jako atraktivní kariérní perspektiva pro mladé lidi z Visegrádské skupiny
Zdroj: V4ECC

Vodafone V4ECC Rocket League se od jiných turnajů odlišuje nejen možností postupu do Evropy, ale také skutečností, že se do kvalifikace mohli přihlásit jen studenti základních a středních škol. Mladí hráči v desítkách týmů vycítily šanci se poprvé ukázat ve světě. Národní finále se týkalo nejlepšího kvarteta.

Absolutním šampionem českého národního kola se stal výběr FTS. Jeho hráči ToXx, Salatos, filipgomuj v semifinále svedli fantastickou bitvu s týmem Flow, který po tuhém boji zvládli poměrem 3:2. Stejně dopadlo i druhé semifinále mezi FADEE Gaming a simsalabim, také tady došlo na několik dlouhých prodloužení.

FTS díky celkovému prvenství postupují přímo na V4 Esports Coalition Cup, který se v polské Poznani uskuteční na podzim. Stříbrné trio FADEE Gaming a bronzový Team Flow si zajistili alespoň účast v Last Chance Qualifieru, kde se bude hrát o dodatečné místo na LAN finále. Simsalabim bohužel neuspěli.

Pavouk

Pavouk vítězů

Zápas o třetí místo

Štítky: Rocket League, V4ECC
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.