Přejít k hlavnímu obsahu

Stačily pouhé tři týdny. Cenovka Skull and Bones klesla o 600 korun

5. 3. 2024 | 16:00 Gaming
V pořadí druhá hra od společnosti Ubisoft, jež začala na 70 dolarech (v Česku na 1999 Kč), výrazně snížila po pár týdnech svoji cenovku. Ačkoliv má hra Skull and Bones dle ředitele Ubisoftu obrovský potenciál, maloobchodníci už snížili její cenu o zhruba 600 korun. Hráči si hru mohou vyzkoušet v osmihodinovém demu, po zakoupení jim veškerý progres zůstává.
Ubisoft snížil cenovku hry Skull and Bones po třech týdnech o 600 korun.
Ubisoft snížil cenovku hry Skull and Bones po třech týdnech o 600 korun.
Zdroj: Ubisoft.com

Hhra Skull and Bones je jednou z nejkontroverznějších her letošního roku. Její prvotní cenovka byla nastavena na 70 dolarů, což bylo pro mnohé hráče ohromně přestřelené. A ukazuje se, že měli pravdu. Po necelém měsíci snížili někteří maloobchodníci cenu Skull and Bones už o 25 dolarů (cca 600 Kč) pro platformy Xbox a PS5.

Proč se Ubisoft rozhodl dát hře takto vysokou cenovku a omezit tak velikost své hráčské základny? Hra má přeci velké sklony k živým interakcím,“ padl dotaz na Ubisoft během otevřeného hovoru týden před vydáním hry. „Uvidíte, že Skull and Bones je plnohodnotný titul. Je to velká hra a cítíme, že lidé skutečně uvidí, jak rozsáhlá a kompletní je. Je to opravdu plná, AAA, i AAAA hra, která z dlouhodobého hlediska přinese výsledky,“ prohlásil Yves Guillemot, ředitel společnosti Ubisoft.

Zatím se ale jeho slova nepotvrzují. Spousta kritiky, často podprůměrné recenze a nespokojenost hráčů.

Napříč všemi platformami je dostupná také osmihodinová free verze, ve které si každý hráč může vyzkoušet vše potřebné. Na základě této osmihodinové verze se potom může rozhodnout, zdali si hru koupí, či nikoliv. Pokud se hráči rozhodnou hru pořídit po odehraném „demu“, progres jim zůstane.