Přejít k hlavnímu obsahu

LEC připravuje novinku. Co se změní ve vysílání elitní evropské soutěže?

5. 3. 2024 | 17:00 League of Legends Zajímavost
LEC se inspiruje u kolegů z amerického regionu. Evropská liga v oblíbeném MOBA titulu League of Legends přistupuje k předtočeným draftům. Pick & ban fáze se tak nebude odehrávat live, čímž se zrychlí tempo streamu. „Tuto změnu jsme se rozhodli zavést, abychom zkrátili dobu přechodu mezi jednotlivými hrami,“ komentoval změnu zástupce LEC Artem Bykov.
LEC připravuje novinku. Co se změní ve vysílání elitní evropské soutěže?
LEC připravuje novinku. Co se změní ve vysílání elitní evropské soutěže?
Zdroj: Riot Games

V LCS se změna osvědčila. Fanoušci si na rychlejší tempo zvykli a pochvalují si jej. Podobný efekt předtočených draftů teď očekává LEC.

„Tuto změnu jsme se rozhodli zavést, abychom zkrátili dobu přechodu mezi jednotlivými hrami, což je něco, o co mnozí fanoušci žádali,“ komentoval změnu ve vysílání nejvyšší evropské soutěže Artem Bykov, zástupce LEC. Velké díky věnoval Bykov americkému LCS a konkrétně Marku „MarkZ“ Zimmermanovi, jenž pomohl proces implementovat.

„Analýza draftu se nezmění. Předběžné nahrávání nám dává větší editorskou kontrolu nad tím, co uvidíte ve vysílání. Můžeme se rozhodnout, zda chceme věnovat více času povídání o pikantním draftu, nebo rychleji skočit do hry,“ dodal Bykov.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).