Přejít k hlavnímu obsahu

Konec práce z domu. Rockstar chce zabránit únikům informací o chystaném GTA VI

5. 3. 2024 | 18:00 Gaming
Dlouho očekávaný titul ze série Grand Theft Auto se blíží a společnost Rockstar se rozhodla udělat vše pro to, aby jeho vydání bylo co nejlepší. Pro snížení pravděpodobnosti úniku informací byli tak všichni zaměstnanci povoláni do kanceláří.
GTA VI
GTA VI
Zdroj: Rockstar

Uniklou firemní komunikaci zveřejnil server Bloomberg. V emailu odeslaném celé firmě se zaměstnanci dozvěděli, že kvůli navýšení produktivity a zvýšení bezpečnosti musí všichni vývojáři od dubna zpět do svých kanceláří.

GTA 6 je bez jakékoliv nadsázky jeden z nejočekávanějších herních titulů posledních let, z pohledu společnosti se proto jakákoliv snaha o zachování jeho unikátnosti a bezpečnosti jeví smysluplná. „Domníváme se, že nám toto nařízení pomůže naplnit ambice, které s chystaným titulem mám,“ sdělila Jenn Kolbe, ředitelka oddělení vydavatelství (head of publishing, pozn. red.)

Zatímco Rockstar nařízení prezentuje jako způsob jakým chce zamezit úniku informací a zároveň podpořit komunikaci mezi developery v kritickém bodě vývoje, někteří zaměstnanci na to mají jiný názor. „Vedení už porušilo tolik slibů. Mám strach,že se jedná o další krok vedoucí k toxickým praktikám a přesčasům,“ sdělil své obavy jeden ze zaměstnanců.