Přejít k hlavnímu obsahu

MATYS si zahraje o první titul s fnatic! Ve finále se dnes utkají proti BLEED

6. 3. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Preview
Konečně se fnatic zadařilo. Do RES Regional Series #1 sice vstoupili porážkou, od té doby jsou ale k nezastavení a čeká je finále. Matúš „MATYS“ Šimko navíc patří mezi nejlepší hráče turnaje.
Matúš „MATYS“ Šimko
Matúš „MATYS“ Šimko
Zdroj: fnatic

Slovenská hvězda si v kádru slavné světové organizace zahraje o první mezinárodní titul. RES Regional Series #1 s dotací 100 tisíc dolarů sice působí jako jeden z mnoha online turnajů, mezi účastníky první série ale najdeme řadu týmů, které bojovaly o Major, nebo na něj dokonce postoupily. Určitou prestiž tak má.

Fnatic do první regionální série vstoupili porážkou nad Preasy. Matúši „MATYS“ Šimkovi přitom tohle utkání individuálně vyšlo, zbytek týmu se ale herně hledal. Další zaváhání si fnatic už nemohli dovolit a tuto pozici vzali skutečně vážně. Sérií čtyř výher se probojovali přes skupiny a play-off až do samotného grandfinále. Právě slovenský střelec fnatic dlouhodobě táhne, v tomhle turnaji s ním září Freddy „KRIMZ“ Johansson.

V úterý přitom museli podstoupit nepříjemné rozhodování. V mezičase se totiž dostali do druhého dne kvalifikace na IEM Dallas. Aby ji stihli dohrát, potřebovali v semifinále porazit Young Ninjas na dvou mapách. Kvůli prodloužení se IEM museli bohužel zříct. V případě úspěchu by se sice jednalo o mnohem prestižnější event, byli však od něj stále daleko a RES turnaj může mít pro fnatic vyšší hodnotu, aby se nastartovali.

Akademii Ninjas in Pyjamas se poslední dobou v Evropě daří, proto se mezi silnou konkurencí neztratila a zatopila také fnatic. Na třetí mapě museli fnatic otáčet skóre, ale nakonec dokázali zvítězit 13:11. Ve finále se dnes od 17:00 utkají proti BLEED, kteří po sérii nezdarů také potřebují získat svůj první úspěch. Tohle finále bude mít větší grády, než na jaké jsme u online zápasů zvyklí. Nejde sice o Major, ale triumf bude cenný.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.