Přejít k hlavnímu obsahu

Šampion MATYS! Slovenský borec získal s fnatic svůj první mezinárodní titul

7. 3. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Je to doma! Fnatic po selhání v Major kvalifikaci opanovali turnaj RES Regional Series #1. Pro Matúše „MATYS“ Šimka jde o první titul v novém působišti, takový boost celý tým potřeboval.
Vítězové RES Regional Series #1
Vítězové RES Regional Series #1
Zdroj: fnatic

Slovenská hvězda v kádru slavné světové organizace skutečně září. Po většinu turnaje RES Regional Series #1 byli spolu s Freddym „KRIMZ“ Johanssonem nejlepšími hráči fnatic, čímž navázal na suverénní herní výkony z evropského RMR. Jen o nich dvou ale cesta za prvním společným titulem samozřejmě nebyla.

Po týmové stránce to fnatic místy skřípe, také individuálně jsou někteří hráči zatím za očekáváním. Přesto se nyní sešlo vše, co mělo, a k tomu se parádně ukázal Can „kyuubii“ Ali. Ten se dominantním počínáním v play-off probojoval mezi statisticky nejlepší hráče turnaje. Finále vyšlo i Aurélienu „afro“ Drapierovi.

Fnatic sice do RES turnaje vstoupili porážkou nad Preasy, od té doby však nenašli přemožitele. Čtyři z pěti zápasů vyhráli po třech mapách, které často byly napínavé do posledních momentů. Konečné skóre je ale to, co se počítá. Zvládnuté těsné koncovky posunou tým kupředu, aby šlo jen o první titul z mnoha získaných.

Finálovým soupeřem fnatic byl tým BLEED. Také jeho hráči už potřebovali nějakou vzpruhu, samotné finále v konkurenci mnoha účastníků RMR či chystaného Majoru je už určitým úspěchem. Matúš „MATYS“ Šimko a spol. jej ale dokázali povýšit na zlato. Rozhodující třetí mapu zvládli poměrem 13:10 a mohou se radovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.