Přejít k hlavnímu obsahu

Neúspěšná CS2 premiéra pro s1mpla! Jeho hostování ukončil hned první zápas

7. 3. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev se po pěti měsících konečně odhodlal k prvnímu oficiálnímu zápasu v Counter-Strike 2. Očekávání byla vysoká, vyhrát se však jeho týmu nepodařilo.
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Zdroj: ESL Gaming

Oleksandr „s1mple“ Kostyliev dlouho odkládal svůj vstup na CS2 scénu, kvůli nevalnému stavu hry si vzal dlouho vytouženou pauzu. Nyní se však rozhodl vrátit, aby si po PGL Majoru mohl najít trvalé angažmá. Do té doby se rozhodl využít nabídku bohatého týmu Falcons, který si mohl dovolit jej přivést na hostování. To sice mělo trvat celý jeden měsíc, Falcons ale první zápas prohráli a s1mpla zřejmě znovu neuvidíme.

Cílem tohoto krátkodobého angažmá byla výpomoc Sokolům v turnaji BLAST Premier Spring Showdown. Po neúspěšné kvalifikaci na Major se totiž rozloučili s Mohammadem „BOROS“ Malhasem, s1mple se tedy ujal pušky, nikoliv AWP, jak je u něj zvykem. Po všech ostatních stránkách dávala tato destinace velký smysl pro návrat do esportového kolotoče, aby se ostřílený Ukrajinec postupně mohl dostat do někdejší formy.

Konec ale přišel mnohem dříve, než kdo čekal, tohle pro superhvězdu nebyla vůbec vydařená premiéra. Falcons totiž hned v prvním kole překvapivě nestačili na mladý švédský celek Metizport, který postoupil z kvalifikace, a na jarní finále se nepodívají. Ve stejné části pavouka se nacházel také Team Spirit, na první souboj s1mpla s Danilem „donk“ Kryshkovetsem si ale ještě nějaký ten týden budeme muset počkat.

Očekávání před utkáním určitě neměla být přehnaná, výkon s1mpla přesto fanoušky zklamal. Ani na jedné mapě se nedostal do zelených čísel, k čemuž nepomohla ani skutečnost, že deciderem série bylo Vertigo, které hrál teprve podruhé ve své profesionální kariéře. Nový Counter-Strike mu skutečně nemusí sednout, to by nebyla žádná ostuda. Přesto by možný úpadek byl smutný. Na soudy je však po jednom zápase brzy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.